Пішов із життя відомий історик Сергій Білокінь

14 квітня на 75-му році життя відійшов у засвіти визначний український історик, джерелознавець, доктор історичних наук, дійсний член Української вільної академії наук у США і почесний академік АН вищої школи України, лавреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Почесний професор НаУКМА Сергій Іванович Білокінь.

 

Сергій Білокінь є автором кількох сотень публікацій з історії України. Досліджував історію української аристократії, культури, музейництва, церкви, більшовицьких репресій, втрат культурної спадщини за більшовиків. Був блискучим мемуаристом і бібліографом, досліджував життя та творчість французького поета українського походження В. Гриценка.

 

2012 року Сергія Івановича було обрано Почесним професором Києво-Могилянської академії. Науковій бібліотеці НаУКМА він ще за життя почав передавати свою унікальну книгозбірню старої україніки та зібрання архівних документів. І дотепер його дарунок книг для Могилянської бібліотеки — одна з найцінніших колекцій.

 

Уся спільнота Могилянки висловлює свої щирі співчуття родині та близьким Сергія Білоконя. Пам’ять про видатного науковця, нашого однодумця ми з повагою і вдячністю будемо зберігати у стінах НаУКМА.

 

Світла й вічна пам’ять!

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна