Під Бахмутом загинув випускник Могилянки Євген Квасков

KvaskovСпільнота Києво-Могилянської академії з невимовним сумом сповіщає про важку втрату: під час виконання бойового завдання під Бахмутом 28 квітня 2023 року загинув випускник Євген Квасков (нар. 05.02.1979).

 

Євген — випускник бп «Економічна теорія» (2000) факультету економічних наук, мп «Інформаційні управляючі системи та технології» (2003) факультету інформатики НаУКМА.

 

Він був одним зі співзасновників Братства козацького бойового Звичаю «Спас» у КМА. Згодом став фактично основним керівником Братства та організатором усіх їхніх акцій, зокрема й «Живого ланцюга» до дня Соборності України на мосту Патона в Києві. Був головою ГС «Центр національно-патріотичного виховання».

 

«Клята війна забрала найдорожче, що у мене було — мого брата Женю. Мій кращий друг, найрідніша людина, мій скарб, разом і поруч у всьому з першого дня мого життя. Згадайте сьогодні мого Женю — такого великого і сильного, з таким добрим серцем, такого мужнього, розумного, начитаного, відповідального, турботливого, щедрого, щирого…», — написала сестра Євгена — Ірина Кваскова, також випускниця Києво-Могилянської академії.

 

Євген був тим, хто по-справжньому примножував славу нашого університету. І він назавжди залишиться частиною могилянської спільноти.

 

 
«... саме Євген був двигуном у створенні Студентського інтернет-центру в 4-му корпусі. Щирий, відповідальний, дуже скромний... З кінця лютого 2022 захищав Київ, далі — бойові дії на східних напрямах», — згадує колишня деканка по роботі зі студентами НаУКМА Олена Василівна Третякова.

 

Висловлюємо найглибші співчуття рідним, друзям, колегам, побратимам.

 

Вічна пам'ять і шана Герою, нашому захиснику Євгену Кваскову!

 

Залишити спогади про Євгена для створення Книги пам'яті загиблих героїв-могилянців.

 

Підтримати родину коштами:

5375 4141 2660 6580

 

 

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна