Костянтин Сігов одержав престижну нагороду Чеської Республіки

15 травня 2023 року Наукове товариство Чеської Республіки нагородило медаллю за заслуги в розвитку науки відомого українського філософа, директора Центру Європейських гуманітарних досліджень НаУКМА Костянтина Сігова.

 

Професор Костянтин Сігов, крім багаторічної викладацької діяльності, сприяв створенню в Могилянці спільного українсько-французького наукового осередку — Центру Європейських гуманітарних досліджень НаУКМА, орієнтованого на міждисциплінарні дослідження соціальних проблем, яким він керує вже понад 30 років. Також пан Костянтин є одним зі співзасновників науково-видавничого об’єднання «Дух і літера», яке очолює з 1992 року досьогодні.  

 

Цього року вийшов чеський переклад його книги «Послання з Києва» (Бурдон, Прага 2023).

 

«Висока честь цієї наукової нагороди Чеської республіки та могутній образ лева — солідарне послання з Праги Києву та Україні. Її вручення сьогодні в старовинній залі Карлового університету в Празі (заснований 1348 р.) відкрило простір для розповіді про наших учителів і ключові орієнтири нашої культури та боротьби за свободу. Академія, університет, видавці моєї книжки чеською мовою, міністр, ректор та сенатори, які брали участь у цій урочистій церемонії, засвідчили свою солідарність з Україною. З нашою боротьбою проти знищення реальної спільної історії Європи і з рішеннями суду в Гаазі та Парламентської асамблеї Ради Європи, що засудили терористичний режим у Кремлі», — прокоментував Костянтин Сігов.  

 

Спільнота Києво-Могилянської академії щиро вітає пана Костянтина з високою нагородою!

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна