Під Бахмутом загинув могилянець Євгеній Осієвський

Із глибоким сумом повідомляємо про велику втрату для могилянської спільноти:

22 травня 2023 року у боях під Бахмутом загинув аспірант кафедри культурології, випускник магістерської програми «Політологія» (2016) Євгеній Осієвський (народився 14 серпня 1993 р.).

 

Євгеній вступив до Могилянки у 2014 році після закінчення бакалаврату в Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка. Здобувши диплом магістра політології в НаУКМА, у 2018 р. він вступив до аспірантури Академії за спеціальністю «Культурологія». Розпочав роботу над дисертацією «Альтернативні соціальні просторовості острова Танна, Республіка Вануату». Опублікував кілька наукових статей у відомих фахових журналах.

 

У березні 2021 року для свого дослідження мав розпочати етнографічну польову експедицію на о. Танна, аби особисто познайомитися з культурою і традиціями Вануату — тихоокеанської держави в Меланезії. Проте через обмеження, спричинені пандемією, Євгеній був змушений відтермінувати свої дослідницькі плани й у вересні 2021 року взяти академічну відпустку.

 

 

Перші тижні війни Євгенію Осієвському довелося провести в заблокованому, а згодом — окупованому російськими військами, Ворзелі: він був одним із тих мешканців могилянського гуртожитку, яких вдалося евакуювати до Києва лише 10 березня 2022 р. Невдовзі після повернення він описав цей досвід у статті, опублікованій на сайті журналу «Спільне».

 

Восени 2022 року Євгеній Осієвський вступив до лав ЗСУ. Служив у 77-й окремій аеромобільній бригаді Десантно-штурмових військ. За можливості продовжував співпрацю з українським науково-популярним медіа «Куншт», в якому був автором.

 

«Талановита людина, інтелектуал, неординарна особистість, світла й оптимістична людина — таким закарбувався Євгеній у пам’яті могилянців і всіх, хто його знав. Служба в ЗСУ додала до цих рис мужність, гідність і непохитну силу Воїна», — Марина Ткачук, декан Факультету гуманітарних наук.

 

«22 травня загинула одна з найближчих мені людей під Бахмутом вірний товариш і найкраща людина для дискусій про кіно, комікси і книги загалом. Жодні слова не здатні передати, яку пустку це лишає в моєму серці. Женю, дякую за всі розмови і дружні обійми», — написав одногрупник захисника Ярослав Ковальчук.

 

Висловлюємо щирі співчуття мамі, рідним, друзям, колегам Євгенія...

Світла пам’ять, вічна шана та вдячність Герою, могилянцю Євгенію Осієвському!

 

Поховання відбудеться 30 травня (вівторок) у рідному для хлопця м. Кропивницькому, на Алеї Слави Далекосхідного кладовища.

 

У Жені залишилася мама — Олександра Гребенюк. Євгеній підтримував її матеріально, тепер вона залишилася сама.

 

Допомогти фінансово мамі захисника: 4731219643733987

 

Лишити спогади про Євгенія для Книги пам’яті

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна