Український тиждень в університеті Париж 8

 
Минулого тижня делегація НаУКМА на чолі із президентом Києво-Могилянської академії Сергієм Квітом брала участь в Українському Тижні, що відбувся в Університеті Париж 8 (Сен Дені). Наші науковці виступали з доповідями на конференції «Режими правди під час війни: інформування, відносини, опір». У їхніх виступах йшлося про необхідність правдивого представлення війни та розвінчування російських імперських наративів про українську історію та культуру.
 
 
Це важливий крок в осмисленні теперішньої війни українського народу за незалежність, як боротьби за європейські цінності. Завдяки подібним заходам французькі колеги мають нагоду краще зрозуміти російсько-українську війну, як справедливу з українського боку та злочинну — з російського. Це важливо для європейської підтримки української армії, мови та культури.
 
 
У межах Українського Тижня також були організовані художні виставки, перегляди фільмів, літературні та музичні події. Особливо вражаючими були читання поезій Василя Стуса французькими студентами, які відбувалися українською та французькою мовами.
 
 
Ці заходи стали можливими завдяки самовідданій культурній дипломатії Костянтина Сігова, директора Центру Європейських гуманітарних досліджень НаУКМА, та підтримці Посольства Франції в Україні. Ми пишаємося партнерством з Університетом Париж 8 і дякуємо президентці Annick Allaigre за підписання угоди про співпрацю між нашими університетами.
 
 
Віримо, що це стане запорукою більш глибокої взаємодії та збільшення міжнародної підтримки України в цілому!
 
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна