Розпочалося навчання на стипендіальній програмі НаУКМА для дітей загиблих захисників і захисниць України

juni 02

У Києво-Могилянській школі професійної та неперервної освіти 11 листопада 2023 року стартувала стипендіальна програма «Індивідуальна траєкторія лідера», орієнтована на старшокласників — дітей загиблих захисників і захисниць України.  

 

Учасниками програми за результатами конкурсного відбору стали 30 дівчат та хлопців з різних куточків України, наймолодшому з яких — лише 14 років. Усі вони — діти героїв, для яких керівники та координатори стипендіальної програми підготували низку практико-орієнтованих тренінгів, блоки навчальних дисциплін підготовки до НМТ, екскурсії на підприємства, інтерактивні ігри та зустрічі з цікавими людьми — лідерами у своїх професійних сферах.

 

Упродовж перших двох днів офлайн-інтенсиву учасники програми занурилися в особливу атмосферу Могилянки, відвідали музей і бібліотеку НаУКМА та прослухали лекцію першого віцепрезидента Дениса Азарова «Час плинний. Академія вічна».

 

Також у межах програми відбулись:

 

  • тренінг «Професії майбутнього» (ментор: Тетяна Нагорняк, деканка Школи, авторка програми), завданням якого було об'єднати учасників у команди за здібностями до професії, зорієнтувати їх на здобуття навичок, потрібних для успішної фахової діяльності, та сформувати модель конструювання професійної репутації в контексті міждисциплінарного підходу.  
  • інтерактивна гра «Україна — країна Лідерів», ментори: Сергій Вінницький, директор Тернопільської бізнес-школи, та Олег Луцишин, директор навчально-наукового інституту креативних студій Західноукраїнського національного університету. Під час гри учасники моделювали глобальні тренди та генерували спільне бачення майбутнього розвитку України, а також намагались відповісти на питання, яким чином кожен із них може впливати на зміни в країні та зміцнення її міжнародного авторитету.

 

Крім того, упродовж цих двох офлайн-днів учасники розпочали вивчення перших дисциплін онлайн-блоку:  

 

  • «Фінансова грамотність» (ментор: Олег Луцишин, кандидат економічних наук, доцент, директор навчально-наукового інституту креативних студій Західноукраїнського національного університету) та  
  • «Лідери світу та основи країнознавства» (ментор: Наталія Кравчук, доктор економічних наук, доцент, Директор Центру дипломатії, безпеки та демократії Західноукраїнського національного університету), спрямована на розвиток важливих для майбутніх лідерів навичок стратегічного мислення та взаємодії у мультикультурних командах і з різними аудиторіями.

 

22 грудня учасники стипендіальної програми знову зберуться в стінах Могилянки, де на них чекатимуть тренінги з фінансової грамотності й культури стартапів, основ країнознавства та сучасного світового лідерства. А також екскурсії до Національного банку України та телеканалу «1+1».

 

Обираючи своє майбутнє в професії, обираючи напрями саморозвитку, мріючи про велике, — ми змінюємо світ і перемагаємо з Україною!

 

Стипендіальна програма «Індивідуальна траєкторія лідера» для старшокласників — дітей загиблих захисників і захисниць України — провадиться Києво-Могилянською школою професійної та неперервної освіти за підтримки Благодійного фонду «The Eneida Foundation» (що зареєстрований і діє також під назвою «We Help Ukrainians», Велика Британія) та сприяння Благодійного фонду «Діти Героїв» (Україна).

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна