Відбулось перше спільне засідання Наглядової ради НаУКМА та Сенату Українського Католицького університету

1
1
2
2
3
3
4
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
20 січня в приміщенні Академічного корпусу УКУ відбулось перше спільне засідання Наглядової ради Національного університету «Києво-Могилянська академія» та Сенату Українського Католицького Університету.
 
 
До складу делегації НаУКМА входили голова Наглядової ради НаУКМА Геннадій Зубко, президент НаУКМА Сергій Квіт, голова Наглядової ради Києво-Могилянської Фундації в Україні Тарас Лукачук, директор Києво-Могилянської Фундації в Україні Андрій Калінін, віцепрезидентка Києво-Могилянської Фундації Канади Леся Оробець та члени Наглядової ради НаУКМА Ярослав Юрчишин і Олег Калашников. Ростислав Павленко, Олексій Павленко та Костянтин Пересєдов взяли участь дистанційно. Серед учасників зустрічі з боку УКУ були президент і голова Сенату Борис Ґудзяк, ректор Тарас Добко, члени Сенату та Ректорату УКУ.
 
 
Метою засідання було започаткування системної співпраці між двома університетами, які мають власні академічні спільноти, дбають про репутацію своїх закладів та унікальність внутрішньої культури. Такі спільні проєкти мають не лише сприяти зростанню обох інституцій, але обов’язково — мати вплив на розвиток національної вищої освіти й цілого українського суспільства. Учасники згадали історію своєї плідної співпраці, у т.ч. спільне лідерство в часах Консорціуму з університетської автономії (2005–2010), створеного відразу Після Помаранчевої Революції, завдяки якому вже після Революції Гідності з’явився теперішній Закон «Про вищу освіту». Всі учасники погодилися, що така співпраця під час повномасштабної війни за незалежність України може мати глобальне значення.
 
 
Насамперед мова йде про необхідність створення нової міжнародної системи безпеки, а також особливу увагу до теми глобального українства. Серед практичних кроків — співпраця на рівні аналітичних центрів обох університетів, взаємодія у сфері військової та цивільної безпеки, створення міжнародної української академічної мережі, робота з ветеранами, продовження реформ в освітній сфері, спільне реагування на нові виклики й загрози. Спільний проєкт у межах відповідного міжнародного консорціуму, присвячений розвитку практик Liberal Arts в організації освітнього процесу, був оцінений як надзвичайно важливий стосовно адаптації освітніх інновацій в Україні. У підсумку було вирішено сформувати спільну робочу групу для узгодження дій і подальшої взаємодії.
 
© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна