Національний університет «Києво-Могилянська академія»  здійснює підготовку до відкриття Кримських студій

LOGO page 0001Національний університет «Києво-Могилянська академія» здійснює підготовку до відкриття Кримських студій: Києво-Могилянська Аналітична Платформа запускає важливий дослідницький проєкт.

 

У межах підготовчої роботи до відкриття Кримських студій на базі Києво-Могилянської академії, Києво-Могилянська Аналітична Платформа оголошує про старт нового проєкту, призначеного для вивчення кримськотатарської ідентичності в контексті українського націєтворення.

 

Головною метою цього проєкту є розкриття спільних цінностей та факторів ідентичності українців та кримських татар. Планується створення ефективної дорожньої карти взаємодії між кримськотатарською та українською національними й політичними візіями, а також сприяння розвитку кримськотатарського уявлення про власну ідентичність як частину ширшої української громадянської ідентичності.

 

Проєкт передбачає проведення комплексного дослідження, розроблення рекомендацій на його основі та організацію заходів у регіонах України. Робота над дослідженням включатиме створення методології та теоретичного фреймворку, аналіз існуючих джерел і літератури, розробку гіпотез, кількісне опитування (понад 1500 опитувань), фокус-груповий аналіз, тестування результатів у межах якісного соціологічного дослідження, а також формулювання висновків та пропозицій для МОН.

 

Окрім того, передбачено створення аудіовізуального контенту для популяризації рекомендацій дослідження серед більш широкої аудиторії та проведення заходів, які передбачають презентацію та обговорення результатів дослідження серед громадськості й державних службовців за участю залучених експертів.

 

Проєкт має стати важливим кроком у розвитку науково-дослідної бази Києво-Могилянської Академії та сприяти поглибленню розумінню ідентичності кримських татар у контексті українського націєтворення.

 

Цей проєкт створено Києво-Могилянською Аналітичною Платформою за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання в консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст дослідження не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна