Презентовано нове наукове видання НаУКМА: журнал «Empirio»

У Києво-Могилянській академії був офіційно презентований перший номер нового наукового журналу «Empirio» (Educational Management, Political science and International RelatIOns) — електронного видання відкритого доступу на Open Journal Systems у трьох галузях знань: 05 Соціальні та поведінкові науки (052 Політологія), 07 Управління та адміністрування (073 Менеджмент) і 29 Міжнародні відносини (291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії).

 

У межах Днів науки в НаУКМА команда редакторів журналу разом із головною редакторкою журналу, докторкою політичних наук, професоркою, деканом Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти Тетяною Нагорняк та відповідальною секретаркою журналу, кандидаткою історичних наук, доценткою кафедри міждисциплінарної освіти Іриною Зайченко представила спільноті науковців з України, Польщі та Словаччини перший номер міждисциплінарного видання, започаткованого в НаУКМА в жовтні 2023 р.

 

У презентації також взяли участь: перший віцепрезидент НаУКМА Денис Азаров, віцепрезидентка з науково-навчальних студій НаУКМА Ольга Полюхович, керівниця Науково-дослідної частини НаУКМА Тетяна Ярошенко, авторка логотипу журналу старша викладачка кафедри політології НаУКМА Людмила Зубрицька, співредактори журналу — завідувачка кафедри політології Маргарита Чабанна, завідувач кафедри міжнародних відносин Максим Яковлєв і завідувачка кафедри маркетингу та управління бізнесом Катерина Пічик, а також одна з авторок першого номеру — професорка кафедри управління та організаційного розвитку Українського католицького університету Олександра Ляшенко, членкиня редколегії й рецензент окремих публікацій «Empirio» — декан економічного факультету ДонНУ імені Василя Стуса Тетяна Орєхова.

 

Спікери говорили про важливість створення наукових журналів, навіть під час війни, про світовий запит саме на міждисциплінарні наукові продукти, у відповідь на який і був створений «Empirio», перший випуск якого поєднав у собі якісні та актуальні матеріали за трьома напрямами наукових досліджень.

 

Модераторка заходу — головна редакторка журналу, декан Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти Тетяна Нагорняк — зазначила: «Поява цього міждисциплінарного видання — це продукт колективної роботи редакторів і авторів, коректорів і спеціалістів редакційно-видавничого відділу НаУКМА, рецензентів, технічних секретарів і наших наставників. Це гідний результат, що став можливим завдяки сміливій ініціативі, підтримці однодумців, об’єднанню зусиль всіх зацікавлених у розвитку міждисциплінарного наукового знання на благо України та її відновлення після Перемоги».

 

«У Могилянці дні науки ніколи не завершуються. Перші наукові журнали у відновленій Києво-Могилянській академії почали з’являтися вже у 1995 р. Започаткування журналу «Empirio» — видання, де враховані всі стандарти рецензування та дотримання академічної доброчесності, — це по-могилянськи, адже «наукові журнали — це серце наукової комунікації та діалогу в середовищі науковців», — наголосила керівниця НДЧ НаУКМА Тетяна Ярошенко.

 

Ознайомитися з першим номером та вимогами до авторських матеріалів статей

 

Набір статей у другий номер журналу «Empirio» триває до 20 березня 2024 року.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна