Експерт Blackshield Capital прочитав у НаУКМА курс із інвестиційної аналітики

Старший інвестиційний аналітик компанії Blackshield CapitalАндрій Грищук наприкінці 2023 року прочитав студентам Києво-Могилянської академії курс лекцій про інвестиції.

 

Цей курс був орієнтований, насамперед на студентів кафедри фінансів НаУКМА, які за підтримки викладачів створили Інвестиційний клуб у своєму навчальному закладі.

 

Завдяки досвіду, яким ділився експерт із Blackshield Capital, слухачі мали змогу поглибити знання про основні класи активів для інвестування й різні варіанти капіталовкладень, а також розглянути основні інвестиційні кейси.

 

Курс складався із 6 лекцій (офлайн + онлайн), під час яких студенти навчалися аналізу фінансових ринків та активів, складанню гіпотез щодо потенційної динаміки фінансових ринків, формуванню рекомендацій щодо інвестиційних стратегій.

 

«Професія інвестиційного аналітика є доволі затребуваною та перспективною. Після Covid-19, коли чимало процесів перейшли в онлайн-режим, зросла кількість інвесторів, які були готові вкладати свої кошти в різні активи, використовуючи онлайн-додатки для інвестування. Зокрема з цієї причини у світі почав стрімко зростати об’єм капіталу, який віддають для примноження в інвестиційні компанії та фонди. Відповідно, ринок потребує грамотних фахівців, які всебічно аналізуватимуть фінансові ринки та складатимуть для клієнтів виграшні інвестиційні стратегії», — розповів Андрій Грищук.

 

Також експерт із Blackshield Capital розповів про особливості ринку приватного та публічного капіталу, про вплив макроекономіки на ціноутворення активів, про ринок акцій та облігацій.

 

«Студенти цікавились, в які ринки та активи вигідно інвестувати сьогодні. З огляду на це, я присвятив окрему лекцію технологічному сектору, як одному із найпривабливіших активів для інвестування. І, звісно, ми не могли пройти повз найпопулярнішу сьогодні тему штучного інтелекту, й обговорили його вплив на розвиток індустрії Wealth Management. Окрім того, чимало уваги ми присвятили впливу макроекономічного контексту на фінансові ринки», — додав Андрій Грищук.

 

Києво-Могилянська академія високо цінує внесок команди Blackshield Capital в освітній процес та формування нового покоління успішних фінансистів.

 

Організаторка курсу, доцентка кафедри фінансів Олена Прімєрова, зазначає: «Цікаве спілкування та обговорення різних питань в межах курсу дозволили студентам отримати глибше розуміння сучасних тенденцій та викликів у фінансовому секторі. Поради від безпосереднього учасника та фахівця ринку були цінними та стали додатковим джерелом мотивації та інсайтів для подальшого розвитку у фінансовій сфері».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна