Експертиза підтвердила загибель на фронті могилянця Дмитра Сінченка

Випускник Могилянки за спеціальністю «Політологія», політичний аналітик, публіцист, журналіст-розслідувач, блогер, активіст. З 2014 року допомагав військовим як волонтер, а після 24 лютого 2022 року — став до лав Української добровольчої армії (УДА), псевдо «Перун».

 

Зв’язок з Дмитром зник наприкінці серпня 2023 року, коли, за неофіційною інформацією, він допомагав з евакуацією побратимів. На той момент його підрозділ дислокувався у Донецькій області. Довгий час про долю захисника нічого не було відомо. Аж ось експертиза ДНК підтвердила його загибель.

 

Про це 8 березня повідомила у Фейсбуці дружина Дмитра Олена Сiнченко.

 

«Я би не хотіла писати цей пост. Ніколи, за жодних обставин. І зараз не хочу. Але це легше, ніж говорити кожному окремо. А ще дуже складно писати про Діму у минулому часі. У Дмитра була одна велика любов — Україна. Він мріяв про її світле майбутнє і намагався робити все, щоб прийти до нього як можна швидше. Він нею жив і за неї ж віддав життя. Він був світлою, розумною, щирою, принциповою людиною», — написала Олена.

 

«А знаєте, як найкраще вшанувати його пам'ять? — Не беріть і не давайте хабарів. Боріться за свої права. Живіть по совісті і по Конституції. Говоріть українською, читайте українське, слухайте українське. Декомунізуйте та дерусифікуйте себе і простір навколо себе. Повірте, він радітиме, де б не був».

 

Дмитро писав для «Тижня», «Радіо Свобода». Для «Тижня» робив матеріали про будні наших захисників на фронті. Останній його репортаж вийшов 24 серпня 2023 року.

 

Спільнота Києво-Могилянської Академії висловлює найглибші співчуття родині, друзям, колегам Дмитра.

 

Світла пам’ять, безмежна шана і вдячність герою-захиснику України, могилянцю Дмитру Сінченку …

 

Прощання з Дмитром Сінченком і чин похорону відбудеться у м. Кропивницькому в четвер 14 березня на Алеї почесних поховань Далеко-східного кладовища. Початок о 9:45.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна