KMAcademic Talks: Міжнародне право та війна

Києво-Могилянська академія з радістю анонсує серію вебінарів наших науковців, до яких запрошуємо долучатися українських діаспорян, випускників, друзів та прихильників у всьому світі. 

 

Розпочинаємо проєкт серією презентацій від факультету правничих наук з актуальних питань міжнародного права у контексті російської агресії.

 

Війна Росії проти України безсумнівно порушує міжнародне право безліччю способів. Втім, міжнародне право, як і низка інших пов’язаних із війною правових питань, є досить комплексним механізмом та постійно розвивається.

Кого можна притягнути до відповідальності за незліченні злочини? Яким є юридичне підґрунтя для цього? Який спосіб найбільш відповідний? Які інструменти можемо використати, аби забезпечити притягнення до відповідальності за вчинення агресії, а також задля її подальшого стримування?

 

Перший вебінар заплановано на 20:00 (GMT +2) 6 квітня. Під час вебінару доцент кафедри міжнародного та європейського права Дмитро Коваль представить довкільний аспект російських воєнних злочинів через правовий аналіз підриву дамби Каховської ГЕС.

 

Реєстрація за покликанням

 


Наші вебінари спрямовані на поширення експертного знання про правові аспекти війни серед людей з різними професійними бекграундами та досвідами у зрозумілій формі. Віримо, що публічна доступність правової експертизи сприятиме посиленню голосу України закордоном.

 


Проєкт реалізується за інформаційної підтримки Світового Конґресу Українців. Більше інформації за покликанням.
Аби дізнатися більше про проєкт, залишити відгук або обговорити співпрацю пишіть нам, будь ласка, на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна