Запрошуємо на серію публічних дискусій «Документування воєнного часу: література, спогади та свідчення»

Запрошуємо на серію публічних дискусій «Документування воєнного часу: література, спогади та свідчення». У межах події видатні українські та закордонні літературознавці, журналісти, письменники та правозахисники обговорять ключові теми літературного та документального тексту як свідчення реалій російсько-української війни з 2014 року, особливо — у її повномасштабній фазі.

 

Цей міжнародний міждисциплінарний проєкт створено кафедрою літературознавства ім. Володимира Моренця у співпраці з Факультетом правничих наук НаУКМА та Києво-Могилянською бізнес-школою, а також за міжнародного партнерства з Массачусетським університетом у Бостоні, зокрема письменником, видавцем та перекладачем Аскольдом Мельничуком та провідними незалежними журналістами і воєнними експертами Девідом Ріффом (США) та Едом Вулліамі (Велика Британія).

 

У дискусіях також братимуть участь: Ольга Полюхович, Дмитро Коваль, Ярина Чорногуз, Катерина Бусол, Марія Шувалова, Ірина Борисюк, Роман Веретельник, Ростислав Семків, Мирослав Лаюк.

 

Коли?

22 — 24 квітня, 18:00-20:00 (за Києвом)

 

Де?

вул. Волоська 12/4, 7-401 (kmbs big space)

 

Мова заходу — англійська

 

Зареєструватися, щоб взяти участь

 

У програмі заходу:

 визначення поняття «свідчення» в літературі у часи російсько-української війни;

 аналіз ролі літератури під час війни та перегляд її значення, як із точки зору написання, так і сприйняття;

 поглиблення розуміння ролі літератури, як свідчення та її зв’язок із вже існуючими юридичними практиками та стратегіями на вироблення нових підходів;

свідчення та нові виклики для журналістів;

 осмислення української культурної спадщини серед міжнародної та української аудиторій.

 

Проєкт реалізується у рамках Програми підтримки українських студій ім. І. Лисяка-Рудницького Українського інституту та Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна