У Могилянці відбудеться міжнародна лінгвістична конференція «Мова і суспільство»

16-17 листопада, 1 корпус, аудиторія 301, з 9-ї ранку

 

Питання функціонування і розвитку української мови надзвичайно загострилося і політизувалося після прийняття скандального Закону «Про засади державної мовної політики». Києво-Могилянська академія ніколи не залишалася осторонь «мовного питання». Викладачі Могилянки завжди брали активну участь у його обговоренні та долучалися до збереження української мови як національного надбання. Києво-Могилянська академія також залучає до наукової дискусії про мовну політику держави не лише українських вчених, а й колег з провідних університетів світу.

 

Якою ж, на думку фахівців, ситуація є зараз? Якою є мовна політика України на тлі світового досвіду? Якими є і будуть наслідки існування білінгвізму в Україні? Який зв’язок існує між мовою, культурою та ідентичністю? Якими є важелі впливу на мовну ситуацію в державі?

Ці питання обговорюватимуться у НаУКМА 16-17 листопада на міжнародній лінгвістичній конференції «Мова і суспільство», яка проводиться на пошану видатного мовознавця, відомого соціолігвіста, професора Лариси Масенко.

До участі в конференції запрошені мовознавці з провідних університетів України, а також з Німеччини, Росії та Польщі.

Запрошуємо відвідати конференцію всіх зацікавлених.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна