Спільний Круглий стіл Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка та НаУКМА на тему “Територіальна юрисдикція Страсбурзького суду в умовах внутрішніх і зовнішніх конфліктів”.

Організатори: доц. Алла Федорова, кафедра європейського права ІМВ та ст. викл. Катерина Крахмальова, Центр міжнародного захисту прав людини, НаУКМА.

 
21 квітня 2016 року на базі Інституту міжнародних відносин (надалі - ІМВ) Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся спільний Круглий стіл на тему “Територіальна юрисдикція Страсбурзького суду в умовах внутрішніх і зовнішніх конфліктів”, у якому взяли участь студенти ІМВ та студенти Києво-Могилянської академії.
 
Зокрема, НаУКМА представляли Любов Скорик (ФПвН-3), Олександра Рогатинчук (ФПвН-2) і Надія Червінська (ФГН-2), які виступили з презентаціями щодо винятків, які сформувалися у практиці ЄСПЛ, коли діяння, що мали місце екстериторіально, підпадатимуть під юрисдикцію держави, а також про співвідношення понять “територіальної юрисдикції” та “правового простору” ЄКПЛ.
 
Крім того, особливу вдячність хотілося б висловити господарям заходу, студентам і викладачам ІМВ за запрошення і напрочуд цікаву дискусію, що розгорнулась в рамках Круглого столу довкола сучасних проблем європейського і міжнародного права.
 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна