Семінар з пілотування проекту «Сприяння життєстійкості громад в Україні»

CPZ5

CPZ5

Життєстійкість (resilience) - гарне здоров’я і функціонування, незважаючи на несприятливі обставини (Luthar, Cicchetti & Becker, 2000; Rutter, 2006).

 

28 та 29 вересня 2018 відбувся семінар з пілотування проекту Національного університету «Києво-Могилянська академія» спільно з Регіональним Центром протидії насильству, травмі та суїциду (Норвегія, RVTS East) – «Сприяння життєстійкості громад в Україні».

Організатори семінару: Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА та ГО «Слова допомагають».

 

 

Це були дуже насичені та продуктивні два дні: норвезькі партнери поділилися досвідом своєї країни, розповіли про особливості реагування та надання допомоги громаді в умовах кризових та надзвичайних ситуацій та про профілактику самогубств.

Окремо поговорили про навчальні програми проекту та їх актуальність в умовах українського контексту. Команди Центрів психосоціальної реабілітації м. Києва, Покровська, Слов'янська та Попасної розповіли про діяльність центрів та особливості надання допомоги населенню в кожному місті. Активно проходила робота в групах, де представники своїх місцевих громад міркували про актуальність такого проекту з урахуванням місцевого контексту та потреб громади, можливі ризики та що необхідно для того, щоб реалізація такого проекту була можливою. Особливо цікавою була презентація дослідницького блоку проекту.

 

Проект спрямовано на посилення життєстійкості місцевих громад в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних загроз, воєнних конфліктів.

 

Цільові групи проекту:

  • Спеціалісти у сфері охорони психічного здоров'я та психосоціального супроводу, психології та соціальної роботи, сімейні лікарі.
  • Студенти ВНЗ за спеціалізаціями «Психологія» та «Соціальна робота»
  • Представники місцевих громад та органів влади
  • Особи, постраждалі від наслідків збройного конфлікту та психотравматичних подій

 

Основні компоненти проекту:

  • Навчання
  • Практична допомога особам з психологічними травмами
  • Дослідження

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна