Зустріч із представниками ветеранських організацій та презентація проекту психологічної допомоги ветеранам АТО

ATO 3

ATO 3

24 травня представники ветеранських організацій, волонтери, члени ветеранської спільноти та інша зацікавлена громадськість зустрілися із командою експертів Університету Джонса Гопкінса для того, щоб познайомитися та обговорити потреби ветеранської громади у психологічній допомозі, обмінятися досвідом та обговорити перспективи подальшої співпраці.

 

Експерти Університету Джонса Гопкінса (JHU) та Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) протягом наступних 27 місяців впроваджуватимуть проект психологічної допомоги ветеранам АТО. В рамках цього, планується навчання нових консультантів, які надаватимуть психологічну допомогу більшій кількості ветеранів в різних регіонах України, а також ряд інших заходів.

 

Зустріч проводили – Пол Болтон (Paul Bolton), провідний дослідник Блумберзької Школи громадського здоров’я університету Джонса Гопкінса (США), Лора Мюррей (Laura Murray), клінічний психолог, співрозробник програми СЕТА та науковець університету Джонса Гопкінса, Віра Чернобровкіна – клінічний психолог НаУКМА, супервізор програми СЕТА, Валерій Ільчук – ветеран АТО. На зустрічі були присутні також інші консультанти програми СЕТА, які радо відповідали на запитання стосовно їхнього власного досвіду надання такої допомоги.

 

Коротка довідка: Починаючи з 2015 року у Києві, Харкові і Запоріжжі Національний університет «Києво-Могилянкська академія» та Університет Джонса Гопкінса (JHU) впроваджують і досліджують ефективність програми психологічної допомоги ветеранам та членам їхніх родин, ВПО та волонтерів - СЕТА (від англ. Common Elements Treatment Approach). За цей час ми підготували 31 консультанта СЕТА і допомогли близько 400 ветеранам та членам їхніх родин, внутрішньо переміщеним особам та волонтерам. На цей момент ми можемо сказати, що досвід та відгуки СЕТА-консультантів та людей, які отримали допомогу в рамках цієї програми, свідчать про ефективність, але офіційні результати будуть опубліковані та доступні вже за місяць.

 

ATO 1

ATO 1

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна