Презентація результатів дослідження програми психологічної допомоги СЕТА

ceta 4 01 20 1

ceta 4 01 20 1

28 та 29 січня було офіційно представлено результати дослідження психологічної програми CETA в Україні. Зараз це єдина психологічна програма для роботи з ветеранами, яка відповідає міжнародним стандартам.

 

Програму CETA пройшло понад 600 ветеранів та членів їхніх сімей. У дослідження були включені 302 людини. На початку симптоми у всіх були на однаковому рівні: 

 - 99% мали симптоми ПТСР,

 - 90% – депресії,

 - близько 20% – тривоги.

 

З 246 клієнтами одразу працювали за програмою СЕТА, з решта проходити програму на 6 місяців пізніше. Це було зроблено зумисно, аби зрозуміти чи позитивний результат дала програма, чи стан ветеранів покращився з інших причин.

 

«Через місяць після закінчення програми для контрольної групи симптоми депресії дещо знижувались самі по собі. Але для клієнтів які були у короткій і стандартній програмі СЕТА симптоми знизилися наполовину. Ми продовжували опитування людей щомісяця протягом півроку – їхній стан після покращення далі залишався незмінним. Така ж ситуація спостерігається для клієнтів з ПТСР і тривогою…Тому ми тепер можемо рекомендувати програму до впровадження як ефективну», – розповів Сергій Богданов, Керівник проекту СЕТА при НаУКМА.

 

Наразі Центр психічного здоров’я та психосоціального супроводу НаУКМА разом із Університетом Джонса Гопкінса, за підтримки Агентства США з Міжнародного розвитку (USAID) спрямовують зусилля на розширення географії діяльності та навчання нових СЕТА-консультантів.

 

ceta 4 01 20 2

ceta 4 01 20 2

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна