Проект «Сприяння посиленню життєстійкості громад в Україні»\ "Input to Community Resilience Building in Ukraine: І. Психосоціальна перша допомога, підтримка та кризове лідерство (Psychosocial First Aid, Psychosocial Support and Crisis Leadership)

ІІ. Профілактика суїциду (Suicide Prevention» (лютий 2020 р. - червень 2022 р.)

 

Спільно з Регіональним Центром протидії насильству, травмі та суїциду (RVTS East) та Університетською клінікою Акерсхус (Ahus) (м.Осло, Норвегія) у співпраці з Національним університетом «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА) та Громадською організацією «Слова допомагають»

 

Проект є складовою масштабної трирічної програми співпраці між урядом Норвегії та урядом України “UKR-18/0016 Health Collaboration with Ukraine”, зосередженої на підтримці реформування системи охорони здоров’я в Україні та запровадженні міжнародних стандартів допомоги.

 

Період реалізації проекту:
лютий 2020 р. - червень 2022 р.

 

Метою проекту є розробка академічної освітньої та професійної навчальної програм для майбутніх та практикуючих спеціалістів у галузі охорони здоров’я та антикризового реагування. Проект також спрямовано на посилення життєстійкості громад, постраждалих внаслідок воєнного конфлікту в Україні.

 

Проектні завдання та види діяльності:

  • Тренінги для тренерів (експертів НаУКМА та центрів психосоціальної реабілітації м. Києва і м. Покровська) з навчання спеціалістів, що працюють у сферах охорони здоров’я та психосоціальної підтримки на рівні громади
  • Проведення одно- та дводенних воркшопів для фахівців місцевих громад з метою отримання ними знань та практичних навичок з кризового менеджменту і профілактики суїциду та пілотування і адаптації відповідної академічної програми
  • Розробка й включення навчальних курсів з кризового менеджменту та профілактики суїциду (3 кредити ECTS) до бакалаврських програм Національного університету «Києво-Могилянська академія»
  • Переклад та адаптація інформаційного ресурсу з питань психосоціальної допомоги у надзвичайних ситуаціях, розробленого норвезьким Регіональним Центром профілактики насильства, травми та суїцидів https://v1.psykososialberedskap.no/en/ та його інтеграція до інформаційної платформи Центру психічного здоров’я і психосоціального супроводу НаУКМА
  • Проведення наукового дослідження з метою отримання об’єктивних та актуальних даних щодо наявних мереж соціальних зв’язків всередині місцевих громад Києва та Покровська, що сприятиме місцевим органам влади, державним та громадським організаціям у процесі розробки місцевих політик щодо підвищення життєстійкості громади.

 

Супервізор проекту та керівник дослідницького напрямку - Сергій Богданов

 

Експертна група проекту:

Кризовий менеджмент:

Оксана Басенко

Юлія Донець

Валерій Ільчук

Оксана Бойко

Ірина Шведюк

Олена Соловйова

Вікторія Соловйова

Леся Чепенко

Володимир Чернобровкін

Андрій Гірник

 

Профілактика суїциду:

Андрій Карачевський

Віра Чернобровкіна

Олена Костюк

Наталія Бондаренко

Юлія Загарницька

Олександра Рудківська

Альона Пастухова

Олена Бойчук

Олександр Алієв

Ліана Фурсова

Валентина Петраковська

 

Контактна особа проекту:

Оксана Басенко

+38 096 268 69 83

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Олександра Рудківська

+38 096 335 98 58

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна