Могилянка ініціює створення робочої групи щодо реставрації Братських келій

Вчора, 30 листопада, у приміщенні Департаменту охорони культурної спадщини КМДА відбулася ініційована НаУКМА нарада щодо реставраційних робіт Братських келій (10-го корпусу). Нарада відбулася за участі представників університету, начальника відділу містобудівної документації Міністерства культури та інформаційної політики України Петрика В.М., начальника управління дозвільно-погоджувальної документації Міністерства культури та інформаційної політики України Войцещук Н.В., директорки Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Соловйової М.М., директора Департаменту територіального контролю Буділова М.М., заступника генерального директора КНМЦ Микитенка М.М., головного архітектора проєкту Лосицького Ю.Г., голови асоціації випускників НаУКМА Суслова А.І., а також представників технічного нагляду та генерального підрядника.

Під час наради було обговорено законність поточних реставраційних робіт будівлі Братських келій та наявність усієї необхідної дозвільної документації. Всі присутні одноголосно визнали, що проєктна та дозвільна документація відповідають чинним нормам закону і НаУКМА має всі законні підстави здійснювати ці реставраційні роботи.

 


Пан Михайло Буділов зазначив, що Департамент територіального контролю отримав від Академії всю документацію, і тримає питання видачі картки порушення благоустрою на контролі. 

 


З огляду на підвищений публічний інтерес до процесу реставрації будівлі Братських келій, представники НаУКМА ініціювали створення робочої групи при Міністерстві культури та інформаційної політики України щодо реставрації Ансамблю Братського монастиря Національного університету «Києво-Могилянської академії». Дану ініціативу підтримали всі присутні на нараді.

 

 

За результатами зустрічі було складено протокол. Також адміністрація НаУКМА звернулась до Міністерства культури та інформаційної політики України із листом-запитом про створення робочої групи щодо реставрації Ансамблю Братського монастиря із пропозицією розглянути першим питанням щодо реставрації будівлі Братських келій.

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна