ФЕН провів поїздку-мобільний семінар до місць життя і діяльності українських вчених світового рівня: економіста М.І. Туган-Барановського та філософа Г.С.Сковороди

З нагоди 400-ліття Києво-Могилянської академії та 150-ліття з Дня народження М.І.Туган-Барановського 3 жовтня 2015 року Факультет економічних наук НаУКМА (за  підтримки випускників ФЕН і безпосередньо очільників Клубу випускників ФЕН Любомира Остапіва та Костянтина Пересєдова) провів поїздку-мобільний семінар для студентів всіх курсів, аспірантів, викладачів, співробітників та випускників ФЕН до місць життя і діяльності українських вчених світового рівня: економіста М.І. Туган-Барановського та філософа Г.С.Сковороди.

 

Менше тридцяти кілометрів відділяють теперішні райцентри Полтавської області: смт. Чорнухи, де народився найвидатніший український філософ, випускник і викладач “Києво-Могилянської академії” – Г.С.Сковорода, і м. Лохвицю, де часто перебував і мав поруч у с. Луки  власну садибу найвидатніший український економіст, перший міністр фінансів УНР – М.І.Туган-Барановський.

 

 

         Відвідування місць життя видатних людей є давньою  культурною традицією цивілізованих народів, свідоцтвом історичної єдності процесу пізнання. Дана поїздка дала можливість її учасникам краще ознайомитись з науковими досягненнями та біографією українських геніїв, емоційно відчути свою людську та професійну причетність, а можливо і спорідненість, до славетних земляків. А ще й відчути гордість‚ бо мати у національному "генетичному коді" такі постаті‚ як Г.С.Сковорода та М.І.Туган-Барановський‚ вважали б за честь будь-які народи світу.

        Такі поїздки проводилися на ФЕН протягом 2003-2009 років і сприяли професійному та особистісному становленню багатьох вже випускників-могилянців, які згадують ці поїздки з неймовірною теплотою. Подібні заходи сприяють єднанню різних поколінь економістів-могилянців.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна