Міжнародна наукова конференція до 100-річчя Омеляна Пріцака 29-31 травня 2019

Загальна інформація

7 квітня 2019 року виповнюється 100 років від дня народження Омеляна Пріцака,видатного вченого ХХ століття, професора Гамбурзького, Вашингтонського, Гарвардського, Київського університетів,  засновника й першого директора Українського наукового інституту Гарвардського університету та Інституту сходознавства НАН України.


Окрім великого внеску у розвиток світової та української науки вчений зібрав унікальну наукову бібліотеку, котра разом з його архівом, меморіальною та мистецькою колекцією,  з 2007 року зберігається в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» та використовується студентами і дослідниками України та закордону. З 2009 року в НаУКМА створено науково-дослідний центр орієнталістики імені О.Пріцака, який провів 3 міжнародні конференції, організовує інші наукові заходи.


З метою вшанування пам’яті Омеляна Пріцака НаУКМА організовує  міжнародну наукову конференцію, присвячену 100-річчю від дня народження вченого. Проведення конференції заплановане на 29-31 травня 2019 року.


Попередньо заплановані наступні панелі конференції: наукова спадщина Омеляна Пріцака, українознавство, тюркологія, єврейські студії. В рамках проведення конференції передбачається також ознайомлення її учасників з Меморіальною бібліотекою Омеляна Пріцака, організація виставки унікальних рукописних, друкованих, архівних матеріалів та мистецьких творів з колекції вченого.

 

Організатори

Оргкомітет конференції (затверджено наказом НаУКМА від 27 грудня 2017 р.) включає президента НаУКМА проф.А.Мелешевича, віце-президентів Ярошенко Т.О. та Дяченко Л.І., керівника НДЦ орієнталістики Т.М.Сидорчук, інших керівників підрозділів та науковців університету. Основний організатор конференції: Науково-дослідницький центр орієнталістики імені Омеляна Пріцака Керівник – к.і.н. Сидорчук Т.М.

Партнери та спонсори

Програма

Контакти

Адреса:

вул. Григорія Сковороди, 2

Київ, 04655

Україна

Контактна особа: Таїса Сидорчук, керівник Науково-дослідницького центру орієнталістики імені Омеляна Пріцака.

Tel.: +38(044)425-60-55
E-mail: sydorchuktm@ukma.edu.ua


© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна