Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Освячення храму Святого Духа

Дата публікації: 11.06.2008, 17:24

Освячення храму Святого Духа. 12 червня відбудеться освячення престолу та приміщень церкви Святого Духа

12 червня, напередодні свята Зішестя Святого Духа, в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» відбудеться непересічна подія – освячення престолу та приміщень церкви Святого Духа.

На території НаУКМА, які повернули університету ще 1991 року згідно з розпорядженням Голови Верховної Ради України «Про відродження Києво-Могилянської академії на її історичній території як незалежного вищого навчального закладу України – Університету «Києво-Могилянська академія», розташовано цілий архітектурний комплекс споруд, датованих початком XVII-XIX ст. Справжньою його окрасою є церква Святого Духа, збудована на початку 30-х років XVII ст. за проектом невідомого архітектора.

Після освячення Святодухівської церкви тут буде церква Києво-Могилянської академії та Центр «Музей української звитяги». Разом із розташованою поруч Науковою бібліотекою це буде єдиний архітектурний та науково-навчальний комплекс «Бібліотека-архів-музей».

Обряд освячення престолу храму, приміщення церкви Святого Духа та «Музею української звитяги» проведе Патріарх Київський та Всієї України-Руси Філарет. Церква Святого Духа належить НаУКМА і за угодою з Українською Православною Церквою Київського Патріархату тут буде правити службу отець Юрій Мицик, доктор історичних наук, професор НаУКМА. На церковні та академічні свята, а також щопонеділка, щосуботи та щонеділі у новоосвяченій церкві будуть проходити Служби Божі.

Програма церемонії:
11.00 — літургія.
12.00 — проповідь Патріарха Київський та Всієї України-Руси Філарета.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна