Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Кривенківські читання»

Дата публікації: 12.11.2008, 11:22

14 листопада розпочнеться цикл публічних зустрічей, присвячених пам’яті визначного українського журналіста та редактора Олександра Кривенка

Національний університет «Києво-Могилянська академія»
Наукова бібліотека НаУКМА
Центр європейських гуманітарних досліджень та
Центр юдаїки НАУКМА
Видавництво «Дух і Літера»

З а п р о ш у ю т ь     н а
   
«Кривенківські читання»

Читання відбудуться
  
14 листопада о 17.00
   
в Бібліотеці імені Омеляна й Тетяни Антоновичів
Національного університету «Києво-Могилянська академія»
  
за адресою: вул. Г. Сковороди, 2
    

Цього року виповнилося 5 років від загибелі та 45 років з дня народження журналіста та редактора Олександра Кривенка. Його видавничі проекти «Поступ», «Post-Поступ», «Політика і Культура», робота на телебаченні, створення Громадського радіо, низка журналістських ініціатив залишилися яскравим слідом у пам’яті першого вільного від примусу цензури покоління українських журналістів.

З Києво-Могилянської академії розпочинається цикл публічних зустрічей зі студентами університетів, журналістськими та інтелектуальними середовищами різних міст України, який отримав назву «Кривенківські читання». Мета — збереження пам`яті про особу, проекти та середовище Олександра Кривенка та пропагування ідей і цінностей, які плекали Кривенко разом з однодумцями.

В рамках «Кривенківських читань» аудиторії пропонується два коротких реферати. «Хто такий Кривенко і чим він був важливий для українського медіа-простору» — тема доповіді Володимира Павліва, друга і соратника Кривенка, досвідченого журналіста і редактора. Другий виступ – «Бути європейцем після Кривенка» зробить політичний аналітик Дмитро Потєхін.

До участі в дискусії запрошено друзів і співпрацівників Кривенка – Андрія Квятковського, Вадима Фрунзе, Еріку Панкеєву, Костя Бондаренка, Віктора Уколова, Олену Притулу, Олега Покальчука, Олексія Мустафіна, Вахтанга Кіпіані, Олександра Черненка тощо.

Такі зустрічі можуть послужити певним «каталізатором» для самооцінки журналістських кіл; ініціювати зацікавлення студентів «альтернативною» історією журналістики в Україні; підтримати спілкування інтелектуальних середовищ у сфері «позачасових» вартостей.

Учасникам зустрічей буде запропоновано укладену О. Кривенком «Антологію публікацій газети «Пост-Поступ», яка стала останнім проектом визначного журналіста і редактора.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна