Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Поетичний вернісаж 2008

Дата публікації: 20.11.2008, 17:11

Студент НаУКМА Дмитро Дроздовський став лауреатом Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди і виноград – 2008»

19 листопада Всеукраїнський поетичний вернісаж «Троянди і виноград – 2008», присвячений пам'яті поета Максима Рильського, вшанував своїх переможців. Лауреатом цьогорічного поетичного вернісажу став Дмитро Дроздовський (МП-1 «Філологія. Теорія, історія літератури та компаративістика»). Лауреата було нагороджено кришталевою трояндою (символом вернісажу) та дипломом. Визначило переможців авторитетне журі у складі Анни Багряної, Миколи Луківа, Михайла та Станіслава Шевченків під головуванням Бориса Олійника, знаного поета і письменника, голови Українського фонду культури, члена ради громадсько-політичного об'єднання «Український форум». Цю премію було вручено вдруге. 

Об’єднавшись, нащадки поета-неокласика (онуки Максима Тадейовича Рильського Максим та Андрій) вирішили, що найкращою пам’яттю і найбільш доречним способом популяризації творчості Максима Тадейовича будуть культурологічні ініціативи, брендом яких і стане ім’я поета. Премія присуджується один раз на два роки за найвизначніші твори в жанрі поетичного мистецтва.
Ініціатори всеукраїнського поетичного бієнале хочуть відродити в нових, ринкових умовах, систему підтримки літераторів, яка існувала раніше.

      Вітаємо Дмитра з перемогою та зичимо подальших творчих успіхів!

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна