Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Акція «Толерантність! Стираємо межу…»

Дата публікації: 28.11.2008, 11:24

1 грудня – Всесвітній день солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. У цей день студенти Могилянки разом з зірками української естради та футболу фарбами зобразять своє розуміння толерантності

1 грудня 2008 р. С.К.А.Й., Марія Бурмака, Крихітка Цахес, Мандри, ТіК, Ігор Пелих, разом зі студентами Національного університету «Києво-Могилянська академія» в рамках акції «Толерантність! Стираємо межу…» будуть фарбами зображати своє толерантне ставлення до ВІЛ–позитивних людей

Метою акції «Толерантність! Стираємо межу…» є формування у студентської молоді толерантного ставлення до ВІЛ–позитивних людей, а також відповідальності за своє здоров’я та здоров’я своїх близьких. Акція пропагує не лише толерантне ставлення до ВІЛ–позитивних людей, але й важливість знання свого ВІЛ–статусу саме серед студентської молоді. Адже за даними соціологічних досліджень поза профілактичною роботою залишаються понад половина студентів вищих навчальних закладів ІІІ та ІV рівнів акредитації.

Києво–Могилянська академія (НаУКМА) вже протягом чотирьох років підтримує подібні ініціативи дбаючи не лише про освіту, але і про здоров’я студентів. За словами Президента НаУКМА, Сергія Квіта: «Проведення подібних акцій дозволяє нам не лише створити умови для того, аби молодь, яка навчається у нашому університеті, дізналася більше про ВІЛ та отримала можливість пройти тестування, але й впливати на створення толерантного середовища до людей, які живуть з ВІЛ. Це досягається за рахунок підходу до проведення таких акцій, що, як правило включає, не лише  надання відповідної інформації студентам, але й збір коштів на допомогу ВІЛ–позитивним дітям, перегляд та обговорення кінофільмів, в яких головними героями є люди, які живуть з ВІЛ, тощо».

Продовжуючи традиції минулих років 1 грудня 2008 р. студенти Могилянки будуть:
• зображати своє розуміння толерантності на футболках разом з зірками української естради та футболу;
• дізнаватись більше про ВІЛ та СНІД від своїх однолітків;
• проходити експрес-тестування на ВІЛ;
• долучатись до благодійного збору коштів на потреби сімей, які виховують ВІЛ–позитивних дітей.

Журналісти також матимуть можливість активно долучитися до акції «Толерантність! Стираємо межу…»:
• зобразити толерантність фарбами на футболках;
• пройти експрес–тест на ВІЛ;
• поспілкуватись із зірками естради та футболу;
• взяти участь у прес-конференції;
• поспілкуватися з волонтерами акції;
• отримати волонтерську символіку акції;
• приєднатись до благодійного збору коштів на потреби ВІЛ–позитивних дітей.

Прес-конференція з приводу студентської мистецької акції «Толерантність! Стираємо межу…» приуроченої до 20-ої річниці Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІД відбудеться о 12.30 на території Національного університету «Києво-Могилянська академія» (за адресою: вул. Волоська 8/5, корп.4, к.206).

Основним інформаційним повідомленням цієї кампанії є толерантне ставлення до ВІЛ–позитивних людей та відповідальне ставлення до свого здоров’я та здоров’я своїх близьких. Адже 6 із 10 ВІЛ-позитивних в Україні – це молоді люди віком до 30 років. Разом з тим, результати соціологічних досліджень  свідчать: лише 14% молодих людей віком 15–24 роки правильно визначають шляхи запобігання статевої передачі ВІЛ та знають, як ВІЛ не передається.

Партнери акції: представництво Фонду Вільяма Дж. Клінтона в Україні (надано кошта на придбання фарб), компанія «Фокстрот» (надано футболки для акції), МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні» (надано тест-системи та футболки для акції).

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна