Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Фільм Сергія Буковського «Живі»

Дата публікації: 04.12.2008, 10:44

5 грудня в НаУКМА в рамках Міжнародної конференції «Геополітика, примирення та пам’ять» відбудеться показ стрічки

5 грудня в НаУКМА відбудеться демонстрація фільму Сергія Буковського «Живі» (2008 рік) в рамках Міжнародної конференції «Геополітика, примирення та пам’ять». 2 поверх Культурно-мистецького центру НаУКМА, початок о 17:15.

Стрічка була відзнята до 75-их роковин Голодомору, у картині зображена не тільки війна більшовицького уряду із селянством, але і параліч на початку 30-х років економіки у США та прихід до влади Гітлера у Німеччині.
Проект є міжнародним, у стрічці оприлюднюються дослідження британського журналіста Гарета Джонса, який у ‘32-‘33 роках неодноразово бував в Україні.

Прем’єрний показ фільму відбувся 21 листопада в Українському домі та Будинку кіно.

Почесний президент Києво-Могилянської академії В’ячеслав Степанович Брюховецький: «Звичайно, це високомистецький твір, незважаючи на те, що він не художній, а документальний. Він зроблений з великим тактом – про такі трагедії не можна говорити розв’язно. Можливо, саме виконання фільму є ключем до того, як треба до нього ставитися. У фільмі є живі, які залишилися мовчазними. Я думаю, що після цього фільму треба помовчати і відчути ту велику трагедію, яку пережив народ, і кожному слід зробити бодай щось мінімальне, щоб така трагедія ніколи не повторилася не лише в Україні, а й в усьому світі. Геніальність Буковського у цьому фільмі помножена на майстерність Кукоренчука як оператора. Ці мовчазні сцени несуть колосальне навантаження саме через трагічне, точно знайдене операторське бачення.» ТелеКритика від 24.11.08 – http://www.telekritika.ua/media-suspilstvo/events/print/42193

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна