Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Політика і мас-медіа

Дата публікації: 16.12.2008, 09:55

16 грудня 2008 р. о 16:00 у Могилянській школі журналістики відбудеться презентація книги Герда Штромайєра

16 грудня 2008 р. о 16:00 у Могилянській школі журналістики (вул. Волоська, 8/5, ауд. 409) відбудеться презентація книги Герда Штромайєра «Політика і мас-медіа», що побачила світ у Видавничому домі «Києво-Могилянська академія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Ґете-Інституту.

У книзі Герда Штромайєра «Політика і мас-медіа» (серія «Бібліотека журналіста») головний фокус дослідження зосереджений на видах ЗМІ та їх значенні для політичної комунікації, що особливо важливо для сучасної політичної кризи в Україні.
Автор детально описує найважливіші політичні функції мас-медіа, завдяки яким вони впливають на владу та пояснює їх на прикладі демократичних суспільств. Цінною знахідкою книги стало висвітлення не тільки відносин між політикою і мас-медіа на різних рівнях, а й характерних особливостей інформаційних та аналітичних журналістських жанрів та їх відмінностей. Особливе місце у виданні посідає розгляд основних видів впливу мас-медіа на аудиторію (вплив на виборчу поведінку, політичні настанови, прийняття виборчих рішень), а також етапи розвитку системи ЗМІ у ФРН, правові норми ФРН у сфері мас-медіа. Крім того, у виданні читач знайде практичний розділ, де висвітлено основні прийоми роботи журналіста і прес-секретаря.

Серія «Бібліотека журналіста» наразі вже налічує 6 книг: Герд Штромайєр «Політика і мас-медіа», Мітчел Стівенс «Виробництво новин: телебачення, радіо, Інтернет»; Ричард Крейґ «Інтернет-журналістика: Робота журналіста і редактора у нових ЗМІ»; Анатолій Яковець «Телевізійна журналістика: теорія і практика»; Рене Дж. Каппон «Настанови журналістам Ассошіейтед Пресс»; Діана Дуцик «Політична журналістика».

До виступів запрошені: д-р філол. наук, професор, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт; канд. політ. наук, доцент, директор Могилянської школи журналістики Євген Федченко; менеджер програми «Соціальний капітал та академічні публікації» Міжнародного фонду «Відродження» Тарас Лютий; канд. філол. наук, доцент Могилянської школи журналістики Анатолій Яковець; канд. філол. наук, доцент Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Даниленко (науковий редактор книги); канд. філол. наук, головний редактор видання «ПіК України» Діана Дуцик; головний редактор видавничого дому «Києво-Могилянська академія» Ірина Жодані.

До участі у презентації запрошуються журналісти, видавці, освітяни, науковці, студенти, що займаються тематикою медіа та масових комунікацій, які матимуть можливість ознайомитися з новою книгою, обговорити актуальну для нашої країни тему взаємодії політики та ЗМІ, а також придбати її за ціною видавництва.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

Додаткова інформація за телефоном +38050 387 31 16 та ел. адресою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  
Анастасія Гринько, PR-менеджер Міжнародного фонду «Відродження»

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна