Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Українську освіту врятує конструктивна деструкція

Дата публікації: 05.01.2009, 16:31

У свіжому номері альманаху «Обличчя України – 2009» надруковано інтерв’ю з почесним президентои НаУКМА В’ячеславом Брюховецьким

У свіжому випуску альманаху «Обличчя України – 2009» читайте інтерв’ю, яке дав почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький :

 

"Сучасна українська вища освіта перебуває у стадії трансформації. Як Ви вважаєте, чи "в ногу" іде цей процес із трансформаціям, що відбуваються в інших сферах суспільства, чи відповідає суспільним потребам і державним інтересам?

– Як ви бачили, я вважаю, що трансформація у сфері освіти багато в чому відбувається неадекватно суспільним потребам і державним інтересам. Проте тут закид насамперед слід адресувати нашому вищому політичному керівництву: коли не вибудовано стратегічної концепції державного будівництва, то в окремо взятих галузях (як от освіта і наука) зміни будуть спорадичні й неоднозначні. А незрідка й продиктовані політичною кон’юктурою.

Які завдання, на Вашу думку, мають виконувати "класичні" (визнані) університети, такі як НаУКМА, НТУУ "КПІ", КНУ ім. Шевченка, Львівський національний університет ім. І. Франка, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, і в чому їх принципова відмінність від "звичайних"?

– Класичні університети повинні готувати фундаментально підготовлених випускників, які можуть працювати на перетині проблемних комплексних завдань, що їх ставить науковий, гуманітарний, технологічний розвиток людства".

 

 

Повну версію інтерв'ю читайте на сайті:

http://www.osvita.org.ua/articles/365.html

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна