Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Криза – можливість задешево придбати менш ефективних конкурентів

Дата публікації: 05.01.2009, 16:45

На сайті порталу www.іnnovatіons.com.ua читайте інтерв’ю, яке дав Павло Шеремета, викладач стратегії та лідерства Києво-Могилянської Бізнес-Школи

На сайті порталу www.іnnovatіons.com.ua читайте інтерв’ю, яке дав Павло Шеремета, президент Інституту Стратегії Блакитного Океану Малайзії, викладач стратегії та лідерства Києво-Могилянської Бізнес-Школи.

 

«Innovations: Напевно, Ви слідкуєте як за українськими, так і за світовими повідомленнями про кризу. Чи відрізняється криза у світі та в Україні? Якщо відрізняється, то чим саме?

Павло Шеремета: Так, відрізняється. Я зараз тимчасово перебуваю у Малайзії, і тут криза поки що, практично, не відчувається. Місцева валюта девальвувалась за останні 3 місяці лише на 3%, а не на 50% як в Україні. Чому? Тому, що після кризи 1997 року Азія зробила серйозні висновки, і економіка тут є вцілому збалансована: позитивне сальдо торгівельного балансу, потужний експорт конкурентоздатних товарів, серйозні заощадження, відсутність великого державного і приватного боргу.

Перш за все криза, вимагає чесності. Будемо чесними перед собою: Україна, на жаль, – це все ще країна третього світу. Ми в Україні на декілька років про це забули. Наша низька продуктивність праці, наш експорт, що складався, грубо кажучи, з низькоякісного металу і горілки, наша транспортна інфраструктура, наша всепоглинаюча корупція, наші суди, наша якість державного управління і політична культура - все це є на рівні країни третього світу».

Повну версію читайте на сайті: http://www.innovations.com.ua/uk/interview/6/39/703

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна