Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Інноваційність як норма освітніх реформ»

Дата публікації: 02.03.2009, 18:41

У свіжому номері тижневика «Дзеркало тижня» надруковано статтю президента НаУКМА Сергія Квіта

У сьомому числі «Дзеркала тижня» за цей рік (28 лютого – 6 березня 2009 року) опубліковано статтю президента НаУКМА Сергія Квіта, присвячену освітнім реформам в Україні. У статті, зокрема, окреслено основні принципи якісних змін в українській системі освіти, яких вимагає приєднання до Болонського процесу, обґрунтовано необхідність вдосконалення технології зовнішнього незалежного оцінювання, як важливого, проте не самодостатнього чинника реформування системи вищої освіти.
Окрему увагу приділено запровадженню в Україні PhD-програм та поєднанню освітнього процесу з науковим на базі університетів, а також необхідності університетської автономії як запоруки гнучкості освітньої системи. Наголошено також на важливості орієнтуватися на конкретний результат у освітніх реформах та провадити неупереджений моніторинг вищих навчальних закладів, що має стати стимулом для активнішого впровадження інновацій.

Статтю «Інноваційність як норма освітніх реформ» у повному обсязі можна прочитати на сайті «Дзеркала тижня» http://www.dt.ua/3000/3300/65521/

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна