Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відкриття художньої виставки: Іван Франк

Дата публікації: 13.04.2009, 11:34

14 квітня в Галереї мистецтв ім. Олени Замостян відбудеться відкриття виставки: Іван Франк – графіка «Апокаліпсис», кераміка «Земне життя Ісуса Христа»

Культурно-мистецький центр
 Національного університету «Києво-Могилянська академія»
 

   з а п р о ш у є
  
  14 квітня о 18.00
  
  на відкриття художньої виставки
 
 
 Іван Франк
 
          
графіка   «Апокаліпсис»

 кераміка   «Земне життя Ісуса Христа»

 

       Член Національної Спілки художників України, професор Львівської національної академії мистецтв Іван Миколайович Франк живе і працює у Львові.
       Він походить із плеяди художників, яка прийшла на зміну живим класикам: Антонові Монастирському, Олені Кульчицькій, Роману і Маргіт Сельським, Кирилові Звіринському. Було то покоління повоєнне, бідове, воно торувало свій шлях у мистецтво талантом, чіткою громадянською позицією, високою духовністю.
      
       Представлена в експозиції серія «Апокаліпсис» об'єднує понад тридцять сцен, виконаних на картоні акриликом. Магічна дія кольору має тут відповідне місце. Художник каже, що він звернувся до Євангелія, аби глибше відчути Бога в собі, пізнати величніший світ, складений незвичайними подіями і масами людей, які є творцями тих подій. Безперечно, багато Франк почерпнув у творчості великих попередників - Альфреда Дюрера та Ель Греко.

       «Не часто художники зверталися до «Апокаліпсису», - пише мистецтвознавець Володимир Овсійчук, - для чого не тільки потрібно володіти віртуозним умінням малюнку, композиційним ладом і глибиною кольорової емоційності, а головне - треба мати душевний голод за повнотою висловлених у величному епосі ідей, за якими тужить душа, сповнена віри й надії. Можна сміливо зачислити «Апокаліпсис» Івана Франка до рідкісних в українському мистецтві творів».

       Іван Франк є художником широкого профілю, він займається малярством, графікою, та по-особливому підходить до кераміки. Вона є також пластикою, проте її природа і характер зовсім інші. Кераміка - найстародавніший вид пластики, де тісно стикаються скульптури різних форм. До експозиції увійшли цикл керамічних рельєфів «Земне життя Ісуса Христа», а також об’ємно-просторові керамічні композиції.

Виставка працює до 6 травня 2009 р.

Адреса Галереї мистецтв ім. Олени Замостян: вул.Іллінська, 9.
Тел./факс: 8(044)425-2154,  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Галерея працює з 11.00 до 19.00 щоденно, крім неділі та понеділка

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна