Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Акція «Збережемо Стару Книгу»

Дата публікації: 25.05.2009, 17:32

25 травня в приміщенні Бібліотеки Тетяни та Омеляна Антоновичів НаУКМА відбулася передача Фондом Петра Порошенка понад 50 тисяч книг до НаУКМА

25 травня 2009 року до Дня слов’янської писемності і культур, у стінах Києво-Могилянської Академії відбулася акція «Збережемо Стару Книгу», в рамках якої Фонд Петра Порошенка передав 50-тисячну бібліотеку до Національного університету «Києво-Могилянська Академія».

Акція спрямована на підтримку бібліотечної справи та відновлення традицій книжкового дарування, відродження духу меценатства, збереження «старої книги» і виховання у молоді дбайливого ставлення до Книги як джерела знань, традицій і культури.

Організатори акції – Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Фонд Петра Порошенка закликають усіх небайдужих оберігати книгу, дарувати її бібліотекам і популяризувати книгочитання.

Під час свого виступу президент Києво-Могилянської Академії Сергій Квіт подякував Петру Порошенку за дарунок такого значного зібрання та зазначив, що бібліотека завжди була серцем вищих навчальних закладів, навколо якої відбувалась концентрація знань для майбутніх поколінь – «Хороші справи об’єднують людей», – наголосив він.

Петро Порошенко у вступній промові висловив вдячність одному з найстаріших вищих навчальних закладів держави за просвітницьку діяльність, завдяки якій велич духу українців є незламною та зазначив, що «сьогодні, попри всі негаразди в економіці, найкращим антикризовим заходом буде вкладання грошей в освіту».

В рамках акції між Національним університетом «Києво-Могилянська академія» та Фондом Петра Порошенка був підписаний Меморандум.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна