Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Конвокація-2009

Дата публікації: 24.06.2009, 15:31

28 червня Могилянка святкує ювілейну 15-ту церемонію вручення дипломів випускникам

За традицією, 28 червня, День Конституції України, в Національному університеті «Києво-Могилянська академія» — найурочистіший день. Вся могилянська спільнота на Академічній площі святкує Конвокацію — церемонію вручення дипломів випускникам. Випускники Академії отримують «Диплом НаУКМА» та диплом державного зразка (Могилянка вперше в Україні почала давати випускникам власні дипломи, підтримуючи цим загальноприйняту у світі традицію і підкреслюючи свою відповідальність за якість освіти випускників).

2009 року НаУКМА випускає у світ 1003 конвокантів: 583 бакалаври, 70 спеціалістів, 310 маґістрів та 40 випускників Києво-Могилянської бізнес-школи. Особливість цьогорічної Конвокації — перший випуск  (7 чол.) спеціалізації «Європейські та німецькі студії» (маґістерська програма «Політологія»), спільної програми НаУКМА та Університету ім. Фрідріха Шиллера (Єна, Німеччина).

Могилянка має багато «конвокаційних» традицій — успадкованих від давньої Академії чи створених новими поколіннями могилянців. Одна з них — одягання величезного бонета (традиційного у давніх європейських університетах головного вбрання) на пам’ятник нашому славетному випускникові Григорію Сковороді, що є символом єднання багатьох поколінь могилянців.
Традиційно на свята НаУКМА запрошуються відомі мистецькі колективи — у різні роки у Могилянці звучала музика «Океану Ельзи», «ВВ», «Гайдамаків», «Бумбоксу», «Пікардійської терції», «Тартака» та інших. Цьогоріч вітати випускників буде популярний український гурт «Друга Ріка».
І, нарешті, на ознаку початку «дорослого» життя колишні студенти попрощаються з символом університету — черепахою Альмою (могилянці переконані: якщо загадати бажання, доторкнувшись до Альми — воно обов’язково здійсниться!).

НаУКМА дякує за підтримку культурної програми Конвокації-2009 нашим партнерам:
Пану Роману Казанку, випускнику НаУКМА 2004 року, генеральному директору компанії «Arma Motors»;
Пану Олександру Сівковичу, випускнику НаУКМА 2003 року;
Міжнародному благодійному фонду відродження Києво-Могилянської академії;
СП «Імідж-Освіта».

Програма свята.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна