Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Президент НаУКМА поставив свій підпис

Дата публікації: 29.07.2009, 12:39

Сергій Миронович Квіт поставив свій підпис під відкритим листом до адміністрації США, урядів і громадськості країн ЄC де окреслено головні шляхи співпраці України з Заходом

28 липня 2009 року Інтернет-видання maidanua.org оприлюднило відкритий лист до адміністрації США, урядів і громадськості країн ЄС, у якому відомі українські політичні та громадські діячі, бізнесмени, науковці і журналісти окреслили головні шляхи співпраці України з Заходом.

Президент Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Миронович Квіт своїм підписом підтримав позицію авторів щодо необхідності партнерства України з державами Заходу:
1. Україна має бути реально включена у людський простір Заходу. Тільки у спілкуванні, у широких культурних, інформаційних, наукових, освітніх, фахових обмінах і особистих контактах можна розвинути необхідну довіру, яка стане міцним фундаментом партнерства між нами.
2. Прагнучи стати членом НАТО, ми можемо і маємо розвивати наше співробітництво, активно виконувати річну Національну програму, отримувати професійну допомогу, брати участь у формуванні спільної безпекової стратегії і робити свій практичний внесок у безпеку союзу демократій.
3. Програма Східного партнерства повинна стати дієвим інструментом модернізації України й інших країн-учасників, а не відкупним внеском від Брюсселю. Справа не в грошах, а в прикладі і соціальному знанні, важливому досвіді перетворень, здійснених країнами Центральної та Східної Європи. Україна потребує насамперед кардинальної інституційної реформи, і хоча ми сподіваємося на допомогу Європейського Союзу, але і США можуть зробити дуже багато.
4. Енергетична безпека Європейського Союзу вимагає безпечного транзиту, а отже енергетичної безпеки України. Сприяння збільшенню прозорості українського енергоринку та його інтеграції до загальноєвропейської системи відповідає власним інтересам США та ЄС.

Серед тих, хто підписався під листом, були такі відомі особистості як письменник Юрій Андрухович, колишній Секретар Ради національної безпеки і оборони України, доктор технічних наук, академік НАН України Володимир Горбулін, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів, віце-ректор Українського Католицького Університету у Львові, колишній член Української Гельсінкської Групи Мирослав Маринович, перший заступник Голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, член Центру Разумкова, Голова громадської експертної ради при Українській частині Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС Валерій Чалий, поет, видавець Іван Малкович та інші.

Повний текст листа читайте тут.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна