Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Пам’ятник Сковороді не переноситимуть

Дата публікації: 13.10.2009, 11:49

Чутки, що так схвилювали могилянську громаду, не підтвердились

7 жовтня у Подільській РДА відбулося засідання робочої групи, яка обговорювала проект реконструкції Контрактової площі. Наразі документ не затверджений, а лише розробляється концепція реставрації, реконструкції та благоустрою Контрактової площі.

У проекті жодним чином не йдеться про знесення або перенесення пам’ятника Григорію Сковороді.

Натомість, проект передбачає:
1.Встановлення пам’ятника Митрополиту Петру Могилі перед першим корпусом НаУКМА (запланована вартість пам’ятника – 10 мільйонів гривень).  Конкурс на проект пам’ятника проводився без обговорення з представниками церковних громад Богоявленьської та Святодухівської церков, розміщених на території НаУКМА та адміністрації університету.
Могилянка проти пам’ятника у цьому вигляді, оскільки запропонований ескіз виконано з численними порушеннями канонів зображення християнських святих та проповідників.
2. За пам’ятником Сковороді планується побудова козацького маґістрату, а на місці кіосків біля входу в метро – комплексу Гесте.
3. Площу перетворять на пішохідну зону.
4. Окремо у проекті передбачається  врегулювання встановлення МАФів (малих архітектурних форм), кількість яких суттєво зросла з початку роботи над документом.

Києво-Могилянська академія слідкує за розвитком концепції та наполягатиме на праві голосу у прийнятті будь-яких рішень щодо трансформацій Контрактової площі.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна