Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Могилянці – 394 роки!

Дата публікації: 13.10.2009, 12:06

15 жовтня НаУКМА – найстаріший університет України – відзначає День Академії

Завдяки плідній наполегливій співпраці підрозділів НаУКМА протягом «могилянського року», що минув, університет досягнув нового рівня розвитку, нового статусу: Могилянці надано статус самоврядного (автономного) дослідницького ВНЗ (постанова КМУ від 29 липня 2009 р. № 799). Серед низки інших важливих здобуткі за минувший рік: відкриття двох нових PhD-програм «Філософія літератури» та «Біологія та біорізноманіття»; розвиток проекту ELib по обміну науковими розробками між університетами; прийняття «Положення про запобігання плагіату та впровадження практики належного цитування у навчальному процесі НаУКМА».
 
День Академії Могилянка традиційно святкує 15 жовтня, на Покрову Пресвятої Богородиці. Саме цього дня 394 роки тому київська шляхтянка Галшка Гулевичівна відписала чималі свої кошти, а також землі на Подолі, для облаштування монастиря та школи для дітей усіх станів та чинів, із якої з часом постала славетна Києво-Могилянська академія – найстаріший вищий навчальний заклад України.

Сучасна Могилянка, відроджена 1992 року, – один із найпрестижніших і найдинамічніших університетів країни. Таку позицію підтверджують рейтинги університетів та працедавців, у яких НаУКМА та його випускники традиційно посідають місця в першій трійці. Саме Могилянка є піонером впровадження в українську практику європейських освітніх та наукових стандартів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна