Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Соціальний капітал та академічні публікації»

Дата публікації: 19.10.2009, 18:26

500 перекладів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»

20 жовтня програма «Соціальний капітал та академічні публікації» (СКААП) Міжнародного фонду «Відродження» (МФВ) представляє результати десятирічної роботи «Проекту перекладів»: понад 500 книжок було перекладено з англійської, німецької, польської, французької та інших мов і видано українськими видавництвами.

Заходи Міжнародного фонду «Відродження», за партнерської підтримки Національного університету «Києво-Могилянська академія», з нагоди виходу 500-того українського перекладу спрямовані не лише на представлення здобутків «Проекту перекладів» програми «Соціальний капітал та академічні публікації», а й на ініціювання обговорення питань книговидання в Україні:

20 жовтня: Конференція «500 книжок світової гуманітарної класики до десятиріччя «Проекту перекладів» програми «Соціальний капітал та академічні публікації» – конференція присвячена питанням культури перекладу і державної політики підтримки книговидання в Україні, а також проблемам українського перекладу гуманітарної літератури.
Конґреґаційна зала Національного університету «Києво-Могилянська академія», вул. Г. Сковороди, 2.
20 жовтня – 20 листопада: Виставка – перформанс «500 книжок світової гуманітарної класики» – у чотирьох залах виставки — філософському, історичному, літературному та суспільно-політичному — будуть представлені надбання світової гуманітарної культури, що стали більш доступними українському читачу протягом останніх 10 років. Переходячи з одного залу виставки в інший, кожен відвідувач стане учасником захоплюючого перформансу, відчує присутність великих мислителів та цивілізацій, зможе зазирнути до «діжки Діогена» та взяти участь у «безумному чаюванні».
Центр візуального мистецтва Національного університету «Києво-Могилянська академія», вул. Сковороди, 2.

За підтримки Програми «Проект перекладів» побачили світ видатні твори зарубіжних авторів з економіки, філософії, історії, соціології, політології, права, психології, літературознавства, мистецтвознавства, релігії, соціології, а також видання художньої та дитячої літератури. Український читач отримав можливість познайомитися з працями Юрґена Габермаса, Сьюзен Зонтаґ, Мішеля Фуко, Адама Міхніка, Поля Рікера, Мартіна Гайдеггера та багатьох інших авторів. Партнерами програми є Гете-Інститут, Британська Рада в Україні, Польський Інститут у Києві, Відділ преси, культури та інформації Посольства США в Україні та програма «Сковорода» Посольства Франції в Україні.
Станом на 20 жовтня 2009-го року за підтримки програми в Україні видано 518 перекладів книжок, біля 200 назв готуються до друку, підтримано 720 проектів та профінансовано майже 100 українських видавництв на загальну суму 4,213 млн. доларів США.

Електронний архів книг програми «Проект перекладів»

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна