Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Освітянська громадськість підтримує заклик Президента НаУКМА

Дата публікації: 18.03.2010, 17:08

Гімназія «Києво–Могилянський колеґіум» та Український Католицький Університет підтримали заклик президента НаУКМА Сергія Квіта висловитися публічно проти призначення Д.Табачника міністром освіти та науки України

16 березня президент НаУКМА Сергій Квіт звернувся до освітянської громади із закликом висловитися публічно проти призначення Дмитра Табачника міністром освіти і науки України. Поділяючи позицію Могилянки, подібні звернення оприлюднили гімназія «Києво-Могилянський колеґіум» (м.Київ) та Український Католицький Університет (м. Львів), які також вважають неприпустимою постать Табачника на такій посаді.

Звернення президента НаУКМА Сергія Мироновича Квіта спричинило великий резонанс у суспільстві, про що свідчить велика кількість публікацій на цю тему.

Хвиля обурення у суспільстві зростає, породжуючи масові дискусії навколо призначення міністром освіти і науки людини, яка «вдається до відвертої й не раз публічно озвученої зневаги на адресу української інтеліґенції та української мови й культури» (УКУ) та «нехтує демократичними цінностями та здобутками, які сьогодні визначають освіту в Україні» (КМК).

Натомість ректори ряду ВНЗ, «намагаючись вислужитися перед новим керівництвом», підтримують призначення Д.Табачника на посаду міністра освіти і науки України.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна