Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Реконструкція Подолу

Дата публікації: 23.04.2010, 16:46

Президент НаУКМА Сергій Квіт звернувся з офіційним листом до Київського міського голови Леоніда Черновецького

Шановний Леонiде Михайловичу!

Оскiльки питания проекту реконструкцiї Контрактової площi постiйно турбує громадськiсть Києва, Подолу та громаду Нацiонального унiверситету «Києво-Могилянська академiя», прошу Вас надати офiцiйну вiдповiдь на наступнi питання:

1. Чи передбачається Проектом реконструкцiї Контрактової площi реставрацiя споруд Києво-Могилянської aкaдeмiї, що входять до ансамблю Контрактової площi (враховуючи святкування 400-лiття Києво-Могилянської академiї, що буде вiдзначатися, згiдно з указом Президента України, на державному рівні у 2015 роцi)?

2. Чи запланованi широкомасштабнi археологiчнi дослiдження до проведення будь-яких ремонтно-будiвельних робiт? Адже це зона iсторико-архiтектурного заповiдника i є реальна небезпека втрати унікального культурного шару, що мaє величезну історичну цінність не тiльки для історії i культури України, але i для всього європейського простору.

3. Чи буде переглянуто концепцiю пам'ятника Петру Могилi, яка не була узгоджена aнi з науковою, aнi з релiгiйною громадою? Нацiональний унiверситет «Києво-Могилянська академiя» наголошує на своєму категоричному запереченнi планiв зведення пам'ятника, проект якого було представлено на розгляд громадськостi.

4. Коли будуть прибранi кiоски з територiї Контрактової площi? Вони не лише ганебно спотворюють iсторичний простiр, але й цiлодобово продають спиртнi напої та тютюновi вироби у безпосереднiй близькостi до шкiл та унiверситету. Студенти Академiї вже звертались у письмовому виглядi до КМДА з даного питання. Головне управлiння благоустрою повiдомило, що буде проведено перевiрку законностi встановлення кіосків i, у разi виявлення порушень, кiоски будуть прибранi. Водночас, Головне управлiння охорони культурної спадщини наголошує, що ним не надавалося необхiдних погоджень для встановлення цих кіосків, тим самим пiдтверджуючи, що вони були встановленi з порушенням вимог законодавства. 3 часу надходження згаданих офiцiйних вiдповiдей кількість кіосків впродовжує зростати.

5. Де i в який спосiб можна ознайомитися з результатами обговорень концепцiї реконструкцiї Контрактової площi та етапами її вдосконалення i впровадження?

Наша громада чекатиме на Вашу відповідь у терміни, встановлені законодавством.

З повагою,
президент НаУКМА Сергій Квіт

Могилянка наголошує, що вона відкрита для конструктивного діалогу і прагне досягти порозуміння, проте залишає за собою право вдаватися до засобів громадського впливу на владу задля дотримання законності та збереження історичного середовища нашого міста.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна