Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Відкриття науково-освітнього Центру збереження біорізноманіття НаУКМА

Дата публікації: 21.07.2005, 11:11

Відкриття науково-освітнього Центру збереження біорізноманіття НаУКМА

Відкриття науково-освітнього Центру збереження біорізноманіття НаУКМА та  Міністерства охорони навколишнього природного середовища України 

 

11 липня 2005 року відбулося урочисте відкриття науково-освітнього Центру збереження біорізноманіття НаУКМА та Міністерства охорони навколишнього природного середовища України (далі - Центр). У відкритті Центру взяли участь представники Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної академії наук України, Британської Ради, представники громадськості та масмедіа.

 

Центр створено за фінансової підтримки Британської Ради та DEFRA (Department for Environment Food and Rural Affairs).

 

Його створення викликане необхідністю підвищення поінформованості суспільства про стан біорізноманіття, що в свою чергу сприятиме росту свідомості щодо необхідності збереження біорізноманіття.

 

Діяльність Центру виконуватиметься в рамках Загальнодержавної програми збереження біорізноманіття як один із інституційних інструментів її впровадження; сприятиме виконанню зобов'язань України перед Конвенцією про біорізноманіття, збереженню і відтворенню флори і фауни України, в тому числі рідкісних і зникаючих видів, угруповань і біорізноманіття в цілому.

 

Центр забезпечуватиме виконання наступних завдань:

 

  • збір та поширення інформації щодо збереження і відтворення біорізноманіття, накопичення досвіду у цій сфері;

 

  • створення і ведення бази даних експертів, організацій в сфері збереження біорізноманіття та освітньо-інформаційних програм;

 

  • аналітична підтримка процесу прийняття рішень, щодо формування інституційного та координаційного потенціалу, збереження біорізноманіття та вплив на нього, розробка процедур;

 

  • підвищення зацікавленості громадськості проблемами збереження біорізноманіття і, як наслідок зростання свідомості щодо необхідності збереження і відтворення біорізноманіття.

 

Під час відкриття Центру було також проведено прес-конференцію та круглий стіл з метою презентації та обговорення проекту Загальнодержавної програми збереження біорізноманіття України на 2006 - 2025 роки (програма доступна на сайті Мінприроди http://www.menr.gov.ua).

 

 

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна