Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Інавґурація Почесного доктора НаУКМА Мелвіна Кона

Дата публікації: 17.06.2010, 17:12

18 червня Почесний доктор НаУКМА соціолог Мелвін Кон прочитає інавґураційну лекцію «Class, Stratification, and Personality Under Conditions of Apparent Social Stability and of Radical Social Change (1956-2006)»

18 червня у Конґрегаційній залі Староакадемічного корпусу НаУКМА (вул. Сковороди, 2) відбудеться Інавґураційна лекція Почесного доктора НаУКМА соціолога Мелвіна Кона «Class, Stratification, and Personality Under Conditions of Apparent Social Stability and of Radical Social Change (1956-2006)».

Результати досліджень Мелвіна Кона – це унікальний внесок у соціологію особистості. Значення тієї масштабної роботи, яка була здійснена ним за півстоліття напруженої праці, полягає у  пошуку соціального підґрунтя внутрішньої людської свободи. Дослідження 1992-1996 років в Україні (проведені спільно з КМІС та кафедрою соціології НаУКМА) та 1992 року в Польщі (спільно із соціологами Інституту філософії і соціології Польської Академії наук) були спрямовані на порівняння виявленого за умов соціальної стабільності з тим, що складається за умов радикальних соціальних змін.

2007 року видавничий дім «Києво-Могилянська академія» видав українською мовою найповнішу до сьогодні збірку основних праць Мелвіна Кона під назвою «Соціальні структури і особистість: дослідження Мелвіна Л.Кона і його співпрацівників».

З 1985 року Мелвін Кон – професор соціології в університеті Джонса Гопкінса. Його книги видані переважно англійською, а також німецькою, італійською, польською, українською і китайською мовами. Він був редактором і членом редколегій провідних соціологічних журналів, обирався президентом Американської соціологічної асоціації і членом виконавчого комітету Міжнародної соціологічної асоціації. Мелвін Кон є почесним іноземним членом Польської соціологічної асоціації, членом Американської Академії мистецтв і наук, Американської асоціації сприяння просуванню науки.

Звання «Почесний доктор НаУКМА» присвоєно професору Мелвіну Кону одноголосним рішенням Вченої Ради НаУКМА № 42 від 30 жовтня 2008 року.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна