Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Вступна кампанія – 2010

Дата публікації: 09.08.2010, 03:20

Прийом документів на вступ на бакалаврські програми НаУКМА завершено!

Вступна кампанія 2010 року добігає кінця. До 15 серпня буде оприлюднено наказ на зарахування вступників до НаУКМА за державним замовленням.

Цього року до НаУКМА було подано близько 3000 заяв. Найпопулярнішими спеціальностями виявилися «Право» та «Філологія». Найбільший конкурс (близько 37 абітурієнтів на місце) зафіксовано на спеціальність «Політологія».

Хоча виключно цього року Могилянка не мала власного тестування, у списках абітурієнтів, рекомендованих до вступу, - школярі із найвищою загальною сумою балів, що враховувалися при вступі (ЗНО+бал атестату).

Президент НаУКМА Сергій Миронович Квіт переконаний, що невід’ємною частиною автономії університету являється власна система прийому абітурієнтів. Політичні та процедурні рішення щодо функціонування вишу не повинні диктуватися владою в авторитарній формі, адже це є частиною радянської психології. «Дехто з ректорів університетів не бажають розширення автономії, адже це веде до збільшення відповідальності, в першу чергу, за якість освіти», пояснив свою позицію Сергій Квіт Інтернет-виданню Transitions Online.

Оцінюючи результати  вступної кампаніїї-2010, представники українських вишів відзначають той факт, що процес прийому документів проходив у напружених умовах, адже спершу на процедуру було відведено лише два тижні. У Приймальної комісії НаУКМА, завдяки злагодженій роботі, не було проблем із прийняттям документів від абітурієнтів.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна