Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Інтерв’ю президента НаУКМА Сергія Квіта виданню «Український тиждень»

Дата публікації: 15.09.2010, 01:59

Президент НаУКМА про українську освіту в новітній політичній ситуації

Інтернет-видання «Український тиждень» опублікувало інтерв’ю із Президентом НаУКМА, у якому Сергій Квіт розкриває суть Болонського процесу та проблеми його впровадження в Україні та висловлює своє ставлення до проросійського вектору нової влади в реформуванні системи національної освіти.

Сергій Квіт вважає, що самоврядування українських університетів на сьогодні неможливе в силу двох обставин: діючого законодавства та небажання самих вишів мати автономію, адже це тягне за собою надто велику відповідальність. Президент НаУКМА переконаний, що автономія «є шляхом до якісних університетів, а отже є панацеєю для подолання корупції. Тому що якісний університет не зацікавлений у корупції. Для участі у глобальній конкуренції він прагнутиме найбільшої якості наукових досліджень, навчального процесу, боротиметься за найкращих студентів і викладачів. За таких умов корупція зникає миттєво, як дим. Увечері вона ще є, а вранці про неї забули назавжди».

Неприпустимою вважає Сергій Квіт інтеграцію українського та російського освітнього простору: «Це просто злочин. Тому що російська система освіти відстала й жахливо корумпована. Наша корупція не може йти в жодне порівняння з російською версією». Президент НаУКМА впевнений у тому, що Україні не варто відмовлятися від Болонського процесу, проте необхідно чітко зрозуміти його зміст – ідею взаєморозуміння в питаннях предмету освіти, інтеґрації, погодження і піднесення стандартів якості науки та освіти, узгодження різноманітних організаційних дій у межах Єдиного європейського простору вищої освіти.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна