Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Новини від президента НаУКМА

Дата публікації: 12.10.2010, 15:53

Звіт про відрядження до Варшави (Польща) та Торонто (Канада) президента НаУКМА Сергія Квіта

Президент НаУКМА Сергій Квіт разом із почесним президентом НаУКМА В’ячеславом Брюховецьким та керівником маґістерської програми зі східноєвропейських студій Олександрою Гнатюк взяли участь у засіданні консорціуму українських університетів та Варшавського університету з розвитку східноєвропейських студій у Польщі.

Під час робочого візиту до Варшави могилянці вручили диплом і мантію почесного доктора НаУКМА професорові Богданові Осадчуку, а також взяли участь у церемонії відкриття нового навчального року у Варшавському університеті.

Наступного календарного року засідання консорціуму українських університетів проходитиме у Києво-Могилянській академії. А завдяки домовленостям з Варшавським університетом з розвитку східноєвропейських студій студенти нової магістерської програми під керівництвом Олександри Гнатюк зможуть одержати одночасно диплом Могилянки та Варшавського університету (система double diploma degree).


Крім того, Сергій Миронович Квіт у складі делегації НаУКМА разом з віце-президентом з науково-навчальних студій Володимиром Моренцем, директором kmbs Олександром Савруком та директором Докторської школи Михайлом Винницьким відвідали Канаду, де в ході переговорів із представниками The University of Western Ontario домовилися про розширення співпраці між двома університетами:
- UWO надає НаУКМА доступ до електронних ресурсів своєї бібліотеки;
- могилянські студенти PhD матимуть можливість працювати із науковими керівниками UWO (разом з керівниками від НаУКМА);
- докторанти НаУКМА стажуватимуться в Канаді та одержуватимуть докторський диплом UWO поруч з дипломом PhD НаУКМА (double diploma degree);
- будуть започатковані програми бакалаврських обмінів та літні школи.

Поїздка до University of Western Ontario була третім раундом переговорів, започаткованих з ініціативи професора Марти Дичок два роки тому. Другий раунд відбувся у квітні цього року у Києві під час візиту представницької делегації від UWO до Могилянки. НаУКМА вже має подібні угоди з Барселонським та Маастріхтським університетами, але вперше університет домігся комплексного визнання докторського рівня НаУКМА північноамериканським університетом.

У Торонто делегація НаУКМА взяла участь у засіданні Наглядової ради Києво-Могилянської Бізнес-Школи (kmbs) за участю Джима Темертія (Канада), Василя Калимона (Канада), Карла Цайнінгера (США). Директор kmbs Олександр Саврук виступив з презентацією про розвиток і досягнення КМБШ за останній рік. В University of Western Ontario та University of Toronto президент НаУКМА Сергій Квіт виступив з лекцією «Prospects for Higher Education in Ukraine’s 2010 Post-Orange Revolution Realities». Також у Торонто відбулася зустріч делегації НаУКМА з українською громадою, на якій обговорювався стан вищої освіти в Україні.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна