Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

На захист освітніх стандартів НаУКМА висловилась Михайлина Коцюбинська

Дата публікації: 29.12.2010, 15:37

Почесний доктор НаУКМА зазначає:«Вилучення із статуту суттєвих положень має на меті стандартизацію, усереднення до рівня типових «системних» пострадянських вишів за принципом «щоб не був такий розумний»

Не можу не долучити свій голос до протестів проти чергового акту сваволі чиновників одіозного міністра Табачника, спрямованого на позбавлення Києво – Могилянської академії свого обличчя, право на яке дається цьому унікальному навчальному закладові як історичним досвідом, так і сучасними досягненнями.    Це обмеження можливості молодого покоління здобути якісну й сучасну освіту, утвердити самоврядування, формувати широкий вільнодумний світогляд. 
Як визначальні якості людини, здатної забезпечити гідне майбутнє України. Вилучення із статуту суттєвих положень має на меті стандартизацію, усереднення до рівня типових «системних» пострадянських вишів за принципом «щоб не був такий розумний». Адже вимога знання англійської мови, абсолютно раціональна з погляду сучасних світових реалій, вимагає від студентів інтелектуальних зусиль і свідомого вибору: або обрати інший вуз,  або удосконалити знання англійської мови. Право на вільне відвідування занять розвиває самостійність і чуття відповідальності.
Могилянка має зберегти своє неповторне обличчя, не дати світові «спіймати себе», що й заповівав її славетний патрон Григорій Сковорода.

Михайлина Коцюбинська,
Почесний доктор НАУКМА, лауреат Шевченківської премії

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна