Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Ініціативна група «Студентська Варта» звернулась з відкритим листом до керівників держави

Дата публікації: 29.12.2010, 15:44

Лист до Президента України та Прем’єр-міністра України стосується діяльності міністра освіти і науки, молоді та спорту

Президентові України Януковичу В.Ф.,
Прем’єр-міністрові України Азарову М.Я.

Відкритий лист

ініціативної групи «Студентська Варта»
щодо політики міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника,
спрямованої на руйнування позитивних досягнень української освіти та її подальшу деградацію
 
Шановний пане Президенте України!
Шановний пане Прем’єр-міністре України!

Хочемо привернути Вашу увагу до того факту, що  діяльність Міністерства освіти і науки, молоді та спорту (далі – МОНМС), на наш погляд, спрямована на деградацію освіти загалом і вищої освіти зокрема. Одним з проявів цього була відмова міністерства у затвердженні Статуту Національного університету «Києво-Могилянська академія» та  правил прийому студентів на 2011 рік, згідно з якими кожен абітурієнт повинен подати сертифікат з англійської мови.
Національний університет «Києво-Могилянська академія» виховав не одну тисячу фахівців, що є конкурентоспроможними не тільки в Україні, а й поза її межами. Досягти цього вдалося завдяки інноваційній освітній політиці НаУКМА. Однією з її особливостей для абітурієнтів та студентів НаУКМА  було обов’язкове знання англійської мови, що є  невід’ємним інструментом для здобуття якісної освіти в XXI ст.
До того ж, щоб  вища освіта в НаУКМА і в Україні загалом продовжувала не тільки існувати, а й розвиватись, університетам необхідно мати автономію. Проте, проект Закону «Про вищу освіту» реальної автономії не передбачає.
Ініціативна група студентів та випускників «Студентська Варта» зібрала півтисячі підписів студентів НаУКМА, що висловлюють занепокоєння  діями МОНМС щодо НаУКМА -  відмовою затвердити статут Києво-Могилянської академії та правила прийому на 2011 рік. Також студенти підтримують запропоновані президентом НаУКМА С.М. Квітом пропозиції щодо проекту Закону «Про вищу освіту». *  Студенти і викладачі інших ВНЗ України заявили про свою солідарність зі студентами НаУКМА і почали в своїх навчальних закладах збір підписів на підтримку позиції нашого університету.
Ми, Студентська Варта, від імені студентів та випускників Києво-Могилянської академії вимагаємо врахувати пропозиції, що були висловлені керівництвом НаУКМА, затвердити  статут НаУКМА та переглянути рішення про правила прийому на 2011 рік.
У випадку відмови МОНМС задовольнити вищезазначені вимоги, ми будемо змушені вдатись до пікетування МОНМС з вимогою відставки дійсного міністра Д.Табачника.  Вважаємо, що такі дії змусять урядовців почути позицію студентів та провідних освітян світу.
З повагою,
ініціативна група студентів  та випускників НаУКМА «Студентська Варта» 
Васильчук Вадим
Лаптієв Артем
Матейко Іван  

28 грудня 2010 року

*Збір підписів  тривав з 15 грудня до 25 грудня 2010 року

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна