Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

«Як табака на розі». Колонка В’ячеслава Брюховецького

Дата публікації: 17.01.2011, 11:52

У свіжому номері «Українського тижня» опубліковано колонку В’ячеслава Брюховецького про проблеми сучасної освіти

У свіжому номері тижневика «Український тиждень» опубліковано колонку Почесного президента НаУКМА В’ячеслава Брюховецького «…Як табака на розі (Процес свідомої дебілізації освіти й науки триває вже двадцять років. Але такого загрозливого стану, як сьогодні, ще не було)».

«Ми говоримо про неймовірну кількість вищих навчальних закладів. А хто ж це такий мудрий свого часу розпорядився чи не кожному ПТУ дати (мало не вирвалося: продати…) статус вишу якогось там рівня? 

Ми говоримо про корупцію в освіті, а хтось вирішив, що її можна побороти лише незалежним зов­нішнім тестуванням, призначення якого полягає зовсім в іншому. А ось чи хтось за ту корупцію в нас покараний? 
 
Ми говоримо про алкоголе-, тютюно- та наркозалежність підлітків. А міністерство келійно визначає найвидатніших з української молоді й посилає тихесенько їх, кращих із найкращих, на Всесвітній фестиваль молоді та студентів до Південної Африки. Глиби розуму й таланти – переважно депутати, члени «ума, честі та совісті» й за сумісництвом родичі можновладців. Але вони не хочуть тихесенько, вони показують тій Європі, хто в Україні тепер Лєнін… Європа не витримала, й групу делегатів в стані алкогольного сп’яніння не допустили на борт літака у Франкфурті–на–Майні», – зазначає В. Брюховецький.

Повну версію матеріалу читайте тут: Український тиждень. 14-20 січня 2011 р.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна