Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

РЕСТАВРАЦІЯ: Історія небайдужості з часів воєн і пожеж

Дата публікації: 31.01.2011, 11:34

У тижневику «Дзеркало тижня. Україна» читайте статтю Г. Трегуб про історичну важливість Староакадемічного корпусу Києво-Могилянської академії

У свіжому номері Всеукраїнського тижневика «Дзеркало тижня. Україна» (№3, 28 січня, 2011) опубліковано статтю Ганни Трегуб про Староакадемічний корпус Києво-Могилянської академії та важливість його якнайшвидшої реставрації.

«Кожна епоха в історії людства лишає по собі слід, унікальну ауру часу, яку створюють пам’ятки матеріальної культури, що найширше представлені через архітектуру... Посеред київського Подолу, на одній зі сторін Контрактової площі, стоїть будівля, без якої неможливо уявити собі подільську панораму, як і неможливо уявити Париж без Єлисейських Полів та Ейфелевої вежі. Йдеться про Староакадемічний, або Мазепин, корпус Києво-Могилянської академії — свідка визначних культурних та історичних подій національної історії, Alma mater багатьох її духовних провідників, закарбовану в цеглі історію їхньої небайдужості до духовного єства власного народу.

У 395-ту річницю свого заснування Києво-Могилянська академія, плекаючи та культивуючи найвищі зразки духовності і культури, не залишається осторонь гострих суспільно-гуманітарних проблем. Вона оголосила 5-річний проект „РЕСТАВРАЦІЯ“, що має на меті консолідувати зусилля всіх небайдужих, благодійників і меценатів, аби зберегти унікальні історичні та архітектурні будівлі XVII—XIX століть, розташовані на території університету. Перший крок цього проекту — пошук коштів на складання архітектурного проекту реконструкції Староакадемічного (Мазепиного) корпусу».

Повну версію статті читайте тут.

Також на сайті прес-центру НаУКМА.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна