Помилка
  • JUser::_load: неможливо завантажити користувача з id: 55

Архів новин 2004 - 2012

 

 

Із різкою критикою дій Дмитра Табачника виступив Почесний президент НаУКМА В’ячеслав Брюховецький

Дата публікації: 04.02.2011, 09:18

Він вважає, що головна мета чинного міністра освіти у тому, щоб «повернути освіту у 30-ті роки, коли всі університети були більшовиками знищені, а замість них створені інститути народної освіти»

Аналітичний матеріал Наталії Лебідь в «Обозревателе» стосується того, що «по суті Табачник в системі освіти не пропонує жодних покращень та принципових змін. Йдеться виключно про те, щоб понизити статус вузів, зробити їх ручними та покірними».

В’ячеслав Брюховецький підсумовує: «Всі дії Табачника ґрунтуються на двох принципах. Один з них – зоологічна українофобія, другий – більш продуманий і такий, який він мусить виконувати згідно вказівок тих людей, які Табачником керують. Цей принцип полягає у тому, що українську освіту слід відкинути назад. Найстрашніше у всіх цих вправах те, що відбувається повернення у 30-ті роки, коли використовуються одночасно методи і радянської, і геббельсівської ідеології. Ви знаєте, напевно, що не так давно в Севастополі був взагалі акт спалення українських книжок, а це вже відверто попахує фашизмом».

Увесь матеріал можна прочитати тут.

© 2012-2024 Національний університет «Києво-Могилянська академія»
вул. Сковороди 2, Київ 04070, Україна